"Veliko srce malom srcu" danas stiže u Rovinj

U sklopu Festivala srca promocija rada udruge koja pomaže ljudima s prirođenim srčanim greškama i srčanim bolestima

| Autor: Jelena Milović
(Foto: Facebook)

(Foto: Facebook)


U sklopu Festivala srca ove godine Udruga "Veliko srce malom srcu" odlučila se otisnuti od Pule prema Rovinju kako bi promovirala svoj rad, na zahtjev samih roditelja. Naime, veljača je mjesec posvećen djeci s prirođenim srčanim greškama te će danas od 10 do 13 sati, promovirati rad Udruge na štandu na lokaciji Trg na Lokvi u Rovinju kod Komunalnog servisa. Sve se odvija s ciljem jačanja svijesti kod sugrađana da djeca s prirođenim srčanim greškama žive oko nas. U slučaju kiše ova će promotivna akcija biti odgođena za sljedeći vikend.

Udruga "Veliko srce malom srcu" neprofitna je humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu, a kao takva je jedna od najstarijih u državi. U Hrvatskoj se svake godine rađa novih 500 djece s prirođenim srčanim greškama te živi preko deset tisuća djece i odraslih s prirođenim srčanim greškama. Osnovni ciljevi Udruge su razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka, potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju, prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove te pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i greškama. Udruga spaja roditelje koji su u potrazi za informacijama i odgovorima na pitanja te ono najvažnije, dijeljenje njihovih iskustava te time jačanje i međusobno pomaganje.

- Kao voditeljici istarske podružnice Udruge, roditelji mi se obraćaju s različitim pitanjima; kako onim medicinskim tako i nemedicinskim, a često puta im je potrebno samo da ih se sasluša i uputi, napominje dr. Kristina Đuherić.

U RH postoji nekoliko osnovanih podružnica kako bi se olakšalo roditeljima djece s prirođenim srčanim greškama. Tu su: Grad Zagreb i Zagrebačka županija, Sisačko-moslavačka županija, Primorska-goranska županija, Virovitičko-podravska županija, Varaždinska i Istarska županija. Kontakti su dostupni na web stranici www.velikosrce-malomsrcu.hr/kontakt.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter