37. Sabor IDS-a

Paus: Istra je pokazala da umije i zna, zato sam uvjeren da je za naš daljnji napredak nužno spustiti ovlasti u svim samoupravnim područjima definiranima Ustavom RH

| Autor: Glas Istre


POREČ - "Našim radom uvijek smo podizali razinu političke kulture u Hrvatskoj, te pokazali da znamo izvući maksimum iz ovog visoko centraliziranog sustava upravljanja. U svemu onome na što možemo utjecati, iskoračili smo više nego ostali, ali želimo više. Želimo kvalitetnije obrazovanje i zdravstvo, bolje plaće i mirovine, priuštivo stanovanje, niske poreze. Želimo da Hrvatska bude zemlja gdje se poštuje zakon i red. Želimo sigurnost jedne uređene pravne države.

Istra je pokazala da umije i zna, zato sam uvjeren da je za naš daljnji napredak nužno spustiti ovlasti u svim samoupravnim područjima definiranima Ustavom RH - u zdravstvu, obrazovanju i socijalnim politikama. A za to ne pitamo tuđe šolde, već više svojih, kod nas u Istri zarađenih šoldi", kazao je predsjednik IDS-a Dalibor Paus na 37. stranačkom Saboru kojim je danas u Poreču tradicionalno obilježena godišnjica osnivanja i početka političkog djelovanja stranke. Uz vodstvo i članove IDS-a Saboru su prisustvovali predstavnici Fokusa, PGS-a i Reformista koalicijskih partnera s kojima stranka ulazi u ovogodišnji izborni ciklus, te brojnih drugih političkih opcija s lijevog centra. Predsjednik Fokusa Davor Nađi čestitao je IDS-u na 37 godina uspješnog djelovanja, "od mjesnih odbora do Europskog parlamenta".

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

"Stranke poput Fokusa se u mnogočemu ugledaju na IDS i od IDS-a uče. Budite ponosni na Istru kao najrazvijeniju regiju u zemlji, to je i vaš veliki uspjeh. Postoje bolji primjeri i bolje politike od vladajuće politike u Hrvatskoj, postoji bolja Hrvatska i to ćemo pokazati na nadolazećim izborima", kazao je Nađi.

Natalija Martinčević u ime Reformista i predsjednika Radimira Čačića istaknula je veliku važnost okupljanja stranaka političkog centra. "Imamo zajednički cilj – micanje HDZ-a s vlasti. Stranka na vlasti svodi se na korumpiranu kriminalnu organizaciju, koja ne bi smjela voditi ovu državu. Sad je trenutak da izađemo zajedno na izbore i razvijamo jednu bolju, reformiranu Hrvatsku, bez okova HDZ-ove politike", poručila je Martinčević.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić poručio je da je "Istra najrazvijenija hrvatska regija, a to sigurno ne bi bila da u Istru nije utkana politika IDS-a, da IDS-ovi načelnici i gradonačelnici nisu realizirali brojne projekte, koji razvijaju gospodarstvo i donose bolji život građanima".

"Kad je jak IDS, tad je Istra prosperitetna. Neka tako ostane i u budućnosti", kazao je Vasilić. Govoreći o nadolazećem izbornom ciklusu Paus je naglasio da je "cilj IDS-a biti svugdje gdje se donose odluke koje utječu na živote naših ljudi i naše regije". Upitan o mogućnosti stvaranja velike koalicije koja bi se na parlamentarnim izborima suprotstavila HDZ-u kazao je da su IDS i partneri otvoreni za suradnju sa svim strankama koje dijele njihove vrijednosti. U tom kontekstu poručio je i da IDS i partneri podržavaju prosvjed koji će se zbog imenovanja Turudića za glavnog državnog odvjetnika naredne subote održati u Zagrebu.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

"Želimo poručiti građanima da postoje političke opcije za koje je to neprihvatljivo i da postoje političke opcije koje smatraju da sudstvo mora ostati jako, učinkovito i neovisno", kazao je. Na novinarski upit radi li se o predizbornom skupu kazao je da su predizborni skupove sve aktivnosti koje političari rade od izbora do izbora.

"U tom smislu i ovo će biti predizborni skup koji će građanima pokazati da postoje političke snage koje mogu preuzeti vlast i Hrvatsku učiniti boljom zemljom nego što je sad", zaključio je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter