21. i 28. veljače

Dan(i) ružičastih majica u Vodnjanu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto Zadarski list)

Ilustracija (Foto Zadarski list)


Na inicijativu Pučkog otvorenog učilišta Vodnjan, 21. i 28. veljače se u Vodnjanu obilježava Dan ružičastih majica kako bi se ukazalo na problem sve učestalijeg vršnjačkog nasilja.

Prve srijede, 21. veljače, će psihologinja Doris Radolović i voditeljica Odjela prevencije PU Istarske Alica Rosić Jakupović, u Domu mladih održati predavanje na temu "Bullying i cyberbullying kod djece" s početkom u 18 sati. Cilj predavanja je upoznati roditelje, odgojitelje i nastavnike s glavnim obilježjima vršnjačkog i elektroničkog nasilja kako bi se na vrijeme prepoznalo i preveniralo.

Srijedu nakon, 28. veljače, s početkom u 10 sati će za vrtićarce i školarce biti organizirana utrka duž Trgovačke ulice (start kod marketa Ultra). U 18 sati u Vjenčanoj sali će psihologinja Lucija Prepušt održati interaktivno predavanje na temu "Zagonetka zvana tinejdžer".

Definirat će se pojmovi poput mentalnog zdravlja te adaptivne strategije nošenja sa stresom i neugodnim emocijama. Predstavit će se načini na koji roditelji mogu doprinijeti očuvanju (mentalnog) zdravlja svojih tinejdžera. Također, bit će objašnjeno kako roditelji mogu utjecati na svoje adolescente u dobi kada je mišljenje vršnjaka često najvažnije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter