Humanitarna kampanja "Život nema cijenu"

Bina Istra donirala dva uređaja za terapijsku hipotermiju novorođenčadi KBC-u Zagreb

| Autor: Glas Istre
(Foto: Bina Istra)

(Foto: Bina Istra)


U prostorima KBC-a Zagreb danas je održana primopredaja donacije tvrtke Bina Istre, koja je donirala dva uređaja za terapijsku hipotermiju novorođenčadi, u vrijednosti od 66.000 eura.

Terapijska hipotermija je dokazana i iznimno korisna metoda liječenja koja značajno poboljšava ishode novorođenčadi u kojih je zbog komplikacija tijekom poroda uslijedilo smanjenje dotoka kisika u mozak. Ovo stanje predstavlja ozbiljan zdravstveni problem koji može dovesti do trajnih i teških neuroloških oštećenja ili čak smrti ako se ne liječi na odgovarajući način. Terapijska hipotermija predstavlja postupak kontroliranog snižavanja tjelesne temperature novorođenčeta s ciljem zaštite mozga od daljnjih oštećenja.

(Foto: Bina Istra)(Foto: Bina Istra)

Nabava ovih uređaja osigurat će kontinuitet pružanja vrhunske medicinske skrbi u koraku s naprednim medicinskim tehnologijama te unaprijedila kvalitetu liječenja i ishode ovih bolesnika.

U ime Bina Istre donaciju su predali generalni direktor Dario Silić te tehnički direktor Christian Santaleza.

Dario Silić istaknuo je da Bina Istra svake godine provodi humanitarnu akciju pa je tako i ova donacija rezultat prošlogodišnje humanitarne kampanje "Život nema cijenu".

(Foto: Bina Istra)(Foto: Bina Istra)

Ukupno su Bina Istra i partneri prikupili više od 123.000 eura od čega su KBC-u Zagreb donirana dva uređaja u vrijednosti od 66.000 eura dok je ostatak donacije usmjeren udruzi "Mali zmaj" kroz kupnju kombi vozila te KBC-u Rijeka.

- U KBC-u Zagreb liječe djeca s područja cijele Hrvatske, uključujući i Istru gdje naša kompanija djeluje, rekao je Dario Silić.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić zahvalio se na donaciji uz osvrt na već višegodišnje partnerstvo i društvenu odgovornost Bina Istre. Nadodao je da ova donacija podrazumijeva jednu od naprednijih tehnologija u zbrinjavanju novorođenčadi te da je Bina Istra do sada dodijelila donacija KBC-u Zagreb u vrijednosti od 300.000 eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter