ADVENTURA U MEDULINU

Pulski sastav Monarh danas na Adventuri, a idućeg petka na Portarati

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Monarh u trenutnom sastavu (Foto: Privatna arhiva)

Monarh u trenutnom sastavu (Foto: Privatna arhiva)


Pulska rock skupina Monarh ovih će dana "žariti i paliti" na nekoliko istarskih pozornica. Večeras će ljubitelji rock glazbe moći uživati u njihovom nastupu u šatoru kraj Malina na vitru u Medulinu, unutar događaja Adventura, s početkom u 20 i 30 sati. Idućeg petka, 22. prosinca, bend će u istom terminu održati koncert na Portarati, gdje se održava manifestacija Advent u Puli.

Publiku će grupa zabavljati u sastavu kojeg čine vokal Duško Vujat Ambroz, Ranko Svorcan i Luka Marković na gitarama, Dino Zanetti na klavijaturama, Vedran Bužleta na bubnjevima i Mihovil Lisjak na bas gitari. S Monarhom dolazi i retrospektiva njihovih najvećih hitova, uključujući himnu benda »Monah«. Repertoar od gotovo dva sata bit će isključivo posvećen njihovim autorskim pjesmama, poput »Za kim zvona zvone«, »Gospodine Parcofe«, »Konji«, »Sevdalinka Polessana« te »Pjevam na kiši«, među kojima su neki od hitova dobili i »novo ruho«. Na najavljenim koncertima premijerno će predstaviti svoju još uvijek neobjavljenu pjesmu »Nemam snage«.

Nastao »davne« 1985., bend se kroz godine oblikovao, razilazio pa ponovno sastajao, a 2020. godine krenula je nova era benda, koji se vratio na glazbenu scenu sa svježom energijom i novim članovima. Zbog prevelikog broja istoimenih skupina, bend je nedavno promijenio ime iz Monah u Monarh, iako su oni bili prvi sastav u Ex-Yu koji se tako nazvao, no nije zaštitio ime. Ovaj dugovječni pulski sastav ovih dana punom parom svira, snima i nastupa. Ljetos su oduševili publiku kao predgrupa Prljavom Kazalištu na pozornici kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu, a moglo ih se čuti i na brojnim drugim mjestima, pulskim lokalima, privatnim događanjima i zabavama…

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter