(Foto: Grad Poreč)
Učenici Turističko ugostiteljske škole Poreč naveliko pripremaju brojne slastice za Slatko jutro, koje će se održati ove subote, 16. prosinca, od 10 sati na porečkom Adventu. Tada će učenici, već tradicionalno, predstaviti svoje vještine i sugrađanima podijeliti slastice koje su sami pripremili, koje će se moći uroniti u čokoladnu fontanu.
Pripreme u školi su već naveliko u toku, gdje sve odiše mirisom vanilije, cimeta i drugih božićnih mirisa, a priprema se mnoštvo slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća, kao i poseban kutak s bezglutenskim slasticama, kako bi u subotu ujutro svatko doista moga pronaći nešto za sebe.
U pripremi sudjeluju učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razrednih odjela turističko-hotelijerski komercijalist (THK), zatim učenici prvog, drugog i trećeg razreda kuhara, konobara i slastičara. Stručni učitelji su Željan Peloža, Sebastian Mileša, Tanja Radetić Zidarić, Sanja Pilato, Biserka Udovičić Matea Marić, a materijal je osigurao Grad Poreč-Parenzo.
"Dođite u subotu podržati mlade koji su odvojili puno vremena i truda kako bi nam obogatili i zasladili adventsko jutro. Uz slastice na Adventu vas očekuje i nastup dječjeg puhačkog orkestra Porečki Delfini, koncert Hit Revival Banda, kao i dječja radionica izrade prigodnih ukrasa, koju će voditi DND Poreč", stoji u priopćenju.