U organizaciji Konjičkog kluba Istra

Galopom do aktivnog života: Besplatne aktivnosti za osobe s posebnim potrebama i drugo

| Autor: Glas Istre
(foto: Konjički klub Istra)

(foto: Konjički klub Istra)


"Galopom do aktivnog života" naziv je projekta kojeg Konjički klub Istra provodi drugu godinu zaredom u sklopu Programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini sufinanciranog od strane Ministarstva sporta i turizma.

Prva aktivnost u sklopu ovog projekta je "Endurance trening kamp" usmjerena je na trening i edukaciju za daljinsko jahanje za djecu i mlade s jahačkim iskustvom, a provoditi će se kroz dva vikenda 4. i 5. studenog te 2. i 3. prosinca s početkom u 9.30 sati.

Aktivnost je besplatna za svu djecu i mlade do 25 godina.

Za osobe s posebnim potrebama, 11. i 12. studenog na Ranchu Barba Tone u Manjadvorcima održat će se poseban program u kojem se koriste funkcionalne jahačke vještine i konjski pokret za ostvarivanje specifičnih kognitivnih, motoričkih, socijalnih, emocionalnih i bihevioralnih ciljeva.

Programu se mogu pridružiti djeca s teškoćama u razvoju te odrasle osobe s invaliditetom. Za svaku osobu radi se individualiziran program s ciljevima i aktivnostima koje će pridonijeti poboljšanju kvalitete života.

Klub je od 2007. godine aktivno uključen u rad s osobama s poteškoćama u obliku aktivnosti pomoću konja - jahanja u suradnji s raznim udrugama poput Društva Multiple skleroza Istarske županije, Društva Distrofičara i drugima.

Program je besplatan za sve sudionike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter