o općinskim nagradama i priznanjima

Općinsko vijeće Raše odbilo prijedlog za Nagradu za životno djelo Josipu Knapiću: IDS suzdržan, vijećnica HDZ-a protiv

| Autor: Branko Biočić
Vijeće Raše raspravljalo o općinskim nagradama i priznanjima (Snimio Branko Biočić)

Vijeće Raše raspravljalo o općinskim nagradama i priznanjima (Snimio Branko Biočić)


Vijećnici općine Raša na posljednjoj su sjednici, održanoj jučer navečer, razmatrali prijedloge svoje komisije za dodjelu ovogodišnjih nagrada i općinskih priznanja.

Vijeće je jednoglasno odlučilo da se zahvala općine dodijeli Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za suradnju s općinom i veliki doprinos na području očuvanja rudarske baštine i prenamjene bivšeg rudnika u Raši u turističke svrhe te posmrtno ing. rudarstva Željku Radeljeviću za suradnju s općinom i i također za izniman doprinos na očuvanju rudarske baštine i prenamjeni bivšeg rudnika u turističke svrhe. On je od 2017. aktivno radio na tom projektu ali nađalost nije dočekao njegovu realizaciju. Općinsko priznanje za doprinos u gospodarstvu dobiti će i Obrt u građevinarstvu i za vodovodne instalacije "Vir" vlasnika Đina Jelenića koji posluje već 30 godina.

Povuci-potegni bilo je oko prijedloga za dodjelu Godišnje nagrade Alenu Hasikiću za dugogodišnji rad na području pedagogije, ali je većinom glasova odlučeno da on dobije tu nagradu za ovu godinu.

Nije prihvaćen prijedlog da se Nagrada za životno djelo u vidu pet prosječnih plaća dodijeli Josipu Pinu Knapiću, dugogodišnjem predsjedniku, dopredsjedniku, a sada tajniku RKUD-a Rudar Raša koji je alfa i omega u tom društvu.

Protiv prijedloga kojeg je podnijela vijećnica HSU Esma Dobrić bila je vijećnica HDZ-a Admira Žakula, većinski vijećnici IDS-a ostali su suzdržani dok je predsjednik vijeća Željko Zahtila iz te stranke kao i ostali vijećnici bio za, ali prijedlog nije dobio potrebnu većinu. Knapić je predložen za dugogodišnji doprinos u kulturi i očuvanje narodne baštine te organizaciji i pokretanju raznih manifestacija poput Labinskih konti i Meh na srcu, ali i doprinosu u afirmaciji RKUD-a Rudar.

Knapića je nagradio i bivši predsjednik Stipe Mesić državnim odlikovanjem Danice Hrvatske s likom Marka Marulića, ali eto, u svojoj općini kojoj je mnogo toga dao, nije prošao. Nagrade i priznanja dobitnicima će biti dodijeljene na svečanoj sjednici općinskog vijeća 3. studenog.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom