26. LABINSKI UZLET LIKOVNOSTI

Na temu Sv. Justa sudjeluje 21 umjetnik

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


U petak u 21 sat u Gradskoj galeriji otvara se 26. Labinski uzlet likovnosti koji se održava u tjednu obilježavanja Dana grada Labina, od 11. do 20. kolovoza. Kao i svake godine, organizira ga Grad Labin, a tradicionalna skupna izložba labinskih umjetnika ove će godine okupiti 21 umjetnika.

Inicijator ove manifestacije bio je pokojnu Josip Diminić ali treba zahvaliti svim umjetnicima, onima kojih više nema i onima koji nastavljaju graditi i likovnu i pedagošku vertikalu Labina. Ove godine na odazvali su se i najmlađi autori, i srednja generacija, kao i bardovi suvremene likovne scene, prof. i prof. em. na fakultetima, u srednjoj i osnovnim školama Labina, Labinštine, Pule, Zagreba i Rijeke, podastirući svojim ostvarenjima odgovor na zadanu temu.

Čine to u različitim tehnikama i materijalima, od slika, crteža i grafika, preko instalacija, asamblaža do videa. Ovogodišnja tema vezana je za zaštitnika i mučenika, "Sv. Justa labinskog", ali i za zvonik koji 400 godina nosi njegovo ime i nalazi se na vrhu staroga grada odakle se pruža prekrasan panoramski pogled na cijelu okolicu Labina sa Rapcem i Kvarnerom.

Na izložbi sudjeluju Anessa Alagić, Ljiljana Barković, Alida Blašković Vale, Emil Bobanović Ćolić, Peruško Bogdanić, Katja Ćus, Danko Friščić, Silvia Golja, Alison Ivašić, Mia Knežević, Eugen Kokot, Vera Kos Paliska, Ester Kranjac, Zdravko Milić, Branko Mohorović -Ticić, Nicol Načinović, Sunčana Simichen, Marijana Smolić, Vinko Šaina, Ivona Verbanac i Ljiljana Vlačić. Organizatorica i koordinatorica je u ime Grada Loredana Ružić Modrušan, voditeljica Odsjeka za protokol, promidžbu i suradnju. Integralno oblikovanje potpisuje Ivona Verbanac a kustosica je Gorka Ostojić Cvajner.

Prosudbeni stručni tim u sastavu: Branka Arh, pov. umjet. Gorka Ostojić Cvajner, pov.umjet. i Stephanie Peršić, pov.umjet. izabrat će autore, dobitnike ovogodišnje nagrade, prvu otkupnu nagradu Grada Labina od tisuću eura i drugu nagradu u vidu samostalne izložbe u Gradskoj galeriji Labin 2025.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter