LIPANJSKE MANIFESTACIJE U MARČANI

Sutra Lito iz osandesetih, a mjesec završava Petrovom

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Plakat manifestacije "Lito iz osandesetih u Marčani"

Plakat manifestacije "Lito iz osandesetih u Marčani"


Zabavni i sportski događaji koji će se održati u lipnju na području Marčane predstavljeni su na konferenciji za novinare na kojoj je prvi put javno nastupila nova direktorica marčanske Turističke zajednice Maja Bizjak, čiji je mandat počeo prošlog tjedna. Bizjak je jučer iznijela podatak da na području općine trenutno boravi 1.255 gostiju.

Odjeća iz 80-ih

Marčansko ljeto počinje zabavnom retro manifestacijom "Lito iz osandesetih u Marčani" koja će se premijerno održati sutra na malonogometnom igralištu. Karlo Crljenica, predsjednik udruge Marčanske maškare najavio je da program počinje u 18 sati turnirom u briškuli i razgledavanjem automobila mještana općine iz 80-ih poput Yuga, stojadina, bube i fiće. Pobjednika kartaškog turnira očekuje pršut, a ostale sudionike sir i kašeta pive.

David Bačac, Predrag Pliško, Maja Bizjak i Karlo Crljenica (Snimio Paulo Gregorović)David Bačac, Predrag Pliško, Maja Bizjak i Karlo Crljenica (Snimio Paulo Gregorović)

Nakon proglašenja pobjednika i podjele vrijednih nagrada u 21.30 sati kreće zabavni program uz svirku Lucky benda koji će izvoditi hitove 80-ih te su posjetitelji pozvani da na zabavu dođu u odjeći iz tog doba. Manifestacija je financirana iz općinskog Fonda za poticanje udruga u kulturi, u organizaciji udruge Marčanske maškare te financijsku podršku TZ-a i u suradnji s lokalnim Nogometnim klubom.

U subotu, 24. lipnja u 18 sati slijedi 17. sportski susret u malom nogometu "Petrova 2023.". David Bačac, predsjednik NK Marčane najavio je da će se natjecati šest ekipa: Alkoholni oblak, X-Team, NK Marčana veterani, Mularija, NK Pula ICI veterani i NK Muntić veterani.

Nogometne utakmice

- Revijalne utakmice za djecu na rasporedu su od 21 do 22 sata, a ovogodišnje je izdanje posebno jer se očekuju dvije zanimljive utakmice, u kategorijama U-11 i U-15, u kojima će djeca iz NK Marčana-Mandalena odmjeriti snage s vršnjacima u svojoj dobnoj skupini iz NK Galižana. Finale turnira je u 23:45 sata te se završetak turnira očekuje do 00:30 sati, najavio je Bačac koji je zaključio da turnir organizira NK Marčana s prijateljima uz potporu TZO Marčana te da će posebna atrakcija biti igra Andrije Šnura, iz NK Marčana, koji je ove godine proglašen najboljim igračem Druge županijske nogometne lige.

Marčanski općinski načelnik Predrag Pliško najavio je da je parking za posjetitelje za obje manifestacije osiguran na livadi kod lokve Kalić i u centru Marčane kod ugostiteljskog objekta preko puta Konzuma. Lipanjske zabave u Marčani završavaju 29. lipnja tradicionalnom pučkom feštom Petrova, a nastupit će hrvatsko-slovenski ženski bend Učiteljice te Alfa Time.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter