kod malina na vitar

U Medulinu obilježen Svjetski dan plesa

| Autor: Glas Istre
foto Općina Medulin

foto Općina Medulin


U Medulinu je bogatim plesnim programom obilježen 6. Svjetski dan plesa. Mnogobrojni su posjetitelji uživali u nastupima malih i velikih plesača i plesačica, u dvosatnom programu kojega su organizirali Plesni studio Pirueta iz Medulina i Općina Medulin. Program se kao i prošle godine održao na trgu kod Malina na vitar koji je postao nezaobilazna kulisa brojnim događanjima, a ove je godine nastupilo preko 150 sudionika.

foto Općina Medulinfoto Općina Medulin

foto Općina Medulinfoto Općina Medulin

Okupljene na medulinskoj rivi pozdravio načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, zahvalivši Plesnom studio Pirueta na inicijativi, organizaciji i na održavanju tradicije obilježavanja Svjetskog dana plesa u Medulinu.

Tijekom večeri svoja plesna umijeća predstavili su članovi iz ukupno 12 plesnih skupina od čega ih čak 9 dolazi iz Plesnog studia Pirueta, a ostalih tri iz Dječjeg vrtića Medulin, Dječjeg vrtića Sunčica iz Banjola i OŠ dr. Mate Demarin Medulin, Područna škola Šišan. Nakon nastupa svih plesnih skupina posjetitelji i sudionici sudjelovali su u programu Zumba® fitness pod vodstvom Zumba® specijalistice i instruktorice, Medulinke Marine Lorencin (ZES™) te su zajedničkim nastupom kroz smijeh, veselje i ples zaključili ovogodišnju manifestaciju.

foto Općina Medulinfoto Općina Medulin

foto Općina Medulinfoto Općina Medulin

foto Općina Medulinfoto Općina Medulin

Cilj je organizatora bio plesom, osmjehom i pozitivnom energijom poslati poruku zajedništva te približiti javnosti ovaj umjetnički oblik u kojem jednako mogu uživati oni koji plešu i oni koji ih gledaju i bodre. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter