međunarodni poljoprivredni sajam

Sajam AgroTerra privukao posjetitelje iz svih krajeva Istre. Stiglo je 25 posto više izlagača nego lani

A nudi se od igle do lokomotive, ali u poljoprivrednom aspektu. Od sadnica i cvijeća do traktora i mehanizacije te alata za poljoprivrednike. Jedan miš-maš svega. Ima tu prodavača autohtonih poljoprivrednih proizvoda OPG-a (pršuta, sira, meda, vina, povrća, voća, morskih plodova…)

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Interijer sportske dvorane bio je dupkom popunjen s izlagačima (snimio Anđelo DAGOSTIN)

Interijer sportske dvorane bio je dupkom popunjen s izlagačima (snimio Anđelo DAGOSTIN)


Stotine posjetitelja, najčešće noseći u rukama sadnice, slijevalo se jučerašnjeg proljetnog poslijepodneva Šetalištem pazinske gimnazije do svojih osobnih vozila. Pravih poljoprivrednika, ali i onih hobista vrtlara. Mahom veseli, jer su pronašli ono što su tražili.

Uglavnom su se kupovale sadnice (snimio Anđelo DAGOSTIN)Uglavnom su se kupovale sadnice (snimio Anđelo DAGOSTIN)

Za razliku od prvog dana, radnog petka, kada je u novoj sportskoj dvorani otvoren drugi međunarodni poljoprivredni sajam AgroTerra Istra, i nije bilo mnogo ljudi, subota je u Pazin privukla zaista brojne posjetitelje iz svih krajeva Istre i šire. Iako je bilo poluoblačno, vrijeme je ipak poslužilo.

Maslina za 450 eura

A nudi se od igle do lokomotive, ali u poljoprivrednom aspektu. Od sadnica i cvijeća do traktora i mehanizacije te alata za poljoprivrednike. Jedan miš-maš svega. Ima tu prodavača autohtonih poljoprivrednih proizvoda OPG-a (pršuta, sira, meda, vina, povrća, voća, morskih plodova…). Recimo domaće jagode iz Gologoričkog Dola prodavale su se za 3 eura po posudi.

Jagode iz Gologoričkog Dola (snimio Anđelo DAGOSTIN)Jagode iz Gologoričkog Dola (snimio Anđelo DAGOSTIN)

Čitavo stablo masline nudilo se za 450 eura po komadu. Traktori Kioti iz Južne Koreje po cijeni od 34 tisuća bez PDV-a. To je samo mali dio ponude iz okolice sportske dvorane, dok su se u samoj dvorani nalazili tipizirani štandovi. Bilo je i tu mnogo zastupnika za poljoprivrednu mehanizaciju, agrarija, rasadnika...

Istra zaslužuje takav sajam

- Svi su se najavljeni izlagači pojavili, a imamo i listu čekanja za sajam, jer je imamo 25 posto više izlagača nego lani.

Korejski traktori (snimio Anđelo DAGOSTIN)Korejski traktori (snimio Anđelo DAGOSTIN)

Tako da je za iduću godinu u planu proširenje sajma na dio šetališta, kazao je zadovoljni direktor sajma Marko Londero iz tvrtke Mars Eventi dodajući da su osim domaćih stigli predstavnici iz Italije, Slovenije te Slovačke. "Nadam se da će sajam postati tradicija, jer Istra i Pazin zaslužuju jedan takav događaj koji je nedostajao na našem području", dodao je.

Zabava i za najmlađe (snimio Anđelo DAGOSTIN)Zabava i za najmlađe (snimio Anđelo DAGOSTIN)

Lokalni trgovci u Pazinu tijekom sajmenih dana ponudili su posjetiteljima 20 i više posto popusta na dio asortimana, a ugostiteljskim objektima odobreno je dulje radno vrijeme. Unatoč cestovnim radovima u Pazinu koji su još u tijeku promet je funkcionirao protočno, a bilo je osigurano dovoljno parkirnih mjesta u blizini održavanja sajma. Sajam je još danas u nedjelju otvoren od 10 do 17 sati, a ulaz je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter