VINKOVCI

Vukovarsko-srijemskom Zavodu za hitnu medicinu predana dva vozila

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije u petak su predana dva nova sanitetska vozila, vrijedna milijun kuna, financirana županijskim decentraliziranim novcem.

"Vozila su potpuno opremljena u skladu s propisanim standardom i osigurat će kvalitetno zbrinjavanje životno ugroženih pacijenata, sigurnost i udobnost pacijenata i djelatnika Hitne medicinske službe", rekao je ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mato Matić. Također je rekao kako županijska služba Hitne medicine sada raspolaže sa 17 vozila te 25 liječnika, koliko je i predviđeno standardima.

"Ovo je možda drugi put u devet godina, koliko sam ravnatelj, da je situacija tako dobra. Kada sam prije devet godina preuzimao službu, zatekao sam tri liječnika", rekao je Matić, kojemu je vozila predao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u nazočnosti ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maje Grba-Bujević.

Župan Galić izrazio je zadovoljstvo što je Hitna medicina Vukovarsko-srijemske županije potpuno opremljena te spremna ispuniti sve zahtjeve koji se nađu pred njezinim djelatnicima radi pružanja što kvalitetnije zdravstvene skrbi.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević ocijenila je kako vukovarsko-srijemski Zavod za hitnu medicinu jedan od najbolje opremljenih u Hrvatskoj.

"Kada smo prije devet godina krenuli s reformom Hitne u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ovaj zavod je bio na niskim granama. Bila su to vozila s drvenim pregradama i potpuno neuvjetna, a osoblje nije bilo educirano i sa zastarjelom opremom. Standardizacijom, koja je bila dio reforme, u cijeloj smo Hrvatskoj znatno podigli kvalitetu usluge pružanja hitne medicinske skrbi", rekla  je Grba-Bujević.

Po njezinim riječima, Vukovarsko-srijemska županija najbolji je primjer kako ono sve što je bilo dogovoreno u reformi ide svome kraju, i to vrlo uspješnom.

Gordana Grba-Bujević boravila je i u Vukovaru, gdje je u pratnji ravnatelja Matića i župana Galića obišla gradilište nove zgrade ispostave Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, koja se financira županijskim decentraliziranim novcem. Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 1,7 milijuna kuna za prvu fazu izgradnje, koja će biti dovršena ove godine, a grad Vukovar darovao je zemljište površine 2270 metara četvornih. Vrijednost investicije je 4,7 milijuna kuna, a dovršetak radova planiran je u 2021. godini.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter