SISAK

Sisak: Županija stradalnicima dodijelila devet stanova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predajom ključeva devet novouređenih stanova stradalnicima od potresa, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak simbolično je obilježio završetak prve faze županijskog projekta njihova zbrinjavanja.

Obitelji koje su dosad živjele u kontejnerima i zamjenskim smještajnim objektima blagdane će provesti u novouređenim stanovima. Ključevi su im predani u jednom od novouređenih stanova u sisačkoj Vinogradskoj ulici. 

"Želim s vama podijeliti svoju sreću i zadovoljstvo što ćemo omogućiti obiteljima čiji su domovi stradali u potresu da ovaj Božić dočekaju u čvrstom, sigurnom i toplom objektu, u stanovima koji su u potpunosti uređeni i opremljen. Nažalost, u ovom prvom pozivu nije bilo interesa za trosobne stanove u Kutini, Novskoj i Topuskom", rekao je župan Celjak i dodao da će ponoviti poziv za te stanove i još jedan stan u Sisku od kojeg je odustala jedna obitelj.

Naša županija istodobno radi na završetku obnove i uređenja Učeničkog doma u Sisku, gdje će se moći smjestiti 64 osobe stradale u potresu. Radovi će završiti tijekom ožujka, rekao je Celjak.

Sve stanove Sisačko-moslavačka županija dodijelila je obiteljima bez naknade, a uređeni su prema njihovim potrebama. Obavljeno je cjelokupno unutarnje uređenje, uključujući promjenu stolarije, uz novi namještaj, te uređenje spavaćih i dječjih soba. Obitelji su stanove dobile na korištenje sve dok im se ne obnove domovi ili na vremensko razdoblje od jedne godine. Ako obitelji ne stignu obnoviti svoje domove do tada, i dalje će se moći koristiti tim stanovima.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter