PREDLAŽE PROMJENE

SANJA RADOLOVIĆ (SDP) o državnom stanu koji koristi u Zagrebu: HTJELA SAM SAMA PLATITI STANARINU, ALI TO NIJE MOGUĆE

Štoviše, nastao je problem kada sam, kao nova saborska zastupnica, sama provela uplatu od 795 kuna, ne znajući da je definirano da smještaj plaća Hrvatski sabor i da uplatnicu koju zaprimamo na adresu stana moram dostaviti u saborsku službu koja obavlja plaćanje, kazala je Radolović

| Autor: Glas Istre
Sanja Radolović (Snimio Milivoj Mijošek)

Sanja Radolović (Snimio Milivoj Mijošek)


 U lokalnim i nacionalnim medijima proteklih dana objavljene su razne informacije o aktivnostima saborskih zastupnika, troškovima, ali i tko koristi državne nekretnine. Među njima je i SDP-ova saborske zastupnice iz Pule Sanje Radolović.

- Kako bi javnost i građani bilo ispravno informirani, potrebno je jasno navesti da saborski zastupnici i zastupnice vezano za smještaj imaju pravo na dvije opcije – naknadu od 2.500 kuna mjesečno koja se isplaćuje najmodavcima kod kojih su isti u najmu, ili dodjela državnog stana koji se u mom slučaju, za 37 m2, plaća 795 kuna mjesečno. Dakle, izabrala sam opciju koja je jeftinija i manje opterećuje porezne obveznike, a sa sobom ne donosi nikakav luksuz niti bolji komfor, već upravo suprotno", naglašava Radolović.

Kaže da nije mogla, niti je htjela birati koji će joj se stan dodijeliti.

- S druge strane, smatram da naknada za korištenje stana nije visoka te sam ju štoviše željela sama plaćati od svoje plaće. Štoviše, nastao je problem kada sam, kao nova saborska zastupnica, sama provela uplatu od 795 kuna, ne znajući da je definirano da smještaj plaća Hrvatski sabor i da uplatnicu koju zaprimamo na adresu stana moram dostaviti u saborsku službu koja obavlja plaćanje. Na to su me upozorili iz saborske službe. Smatram da se navedeno treba promijeniti i, ako je riječ o korištenju državnih stanova sa smiješnim iznosom naknade u odnosu na primanja koja na mjesečnoj razini ostvaruju dužnosnici, isti moraju biti plaćeni od strane dužnosnika.

- Vezano za predstojnika Ureda Vlade g. Frku Petešića, smatram da državni stan od 96,61 m2 uz iznos mjesečne naknade od 483 kune, kao i korištenje podruma i garaže na drugoj lokaciji apsolutno nisu primjereni. Iznosi za korištenje ne bi smjeli razlikovati od korisnika do korisnika. O brzopoteznoj obnovi stana u roku od mjesec dana da ni ne pričam. Ali, krivac nije samo on, krivi su oni koji su to dozvolili i proveli.

Ne ulazim u potrebe ostalih kolega zastupnika iz raznih političkih opcija, jer ne poznajem privatne ili poslovne situacije koje su ih nagnale na biranje privatnog smještaja ili državnog stana, nego samo želim javnost upoznati s činjenicom da koristim smještaj koji po mojim informacijama predstavlja najmanji mogući trošak za potrebe rada kao saborske zastupnice, zaključila je Radolović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter