ODLUČENO JE

Ministru Josipu Aladroviću bit će skinut imunitet

| Autor: Glas Istre
Josip Aladrović (Foto: CROPIX)

Josip Aladrović (Foto: CROPIX)


Premijer Andrej Plenković najavio je da će se ukinuti odredba Zakona po kojoj za istragu nekog člana Vlade DORH treba dobiti dozvolu Vlade. Također, donijet će se odluka o skidanju imuniteta Josipu Aladroviću.

- Ovo je prvi put da smo imali akciju koja je rezultirala istragom članova Vlade, od kojih je jedan od njih uhićen. Akcija USKOK-a bez sumnje je utemeljena na zakonu, ali utjecala je na rad i na percepciju rada Vlade - rekao je Plenković dodavši da očekuje da će istraga protiv ministara biti brza i temeljita, javlja Jutarnji list.

- Želim konstatirati u ime Vlade da će eventualnu krivnju ovih kolega utvrđivati sud. Ako slučajno to sud ne utvrdi, osim nepovratno nanesene štete članovima Vlade o kojima se radi, to će biti jako loše za percepciju rada tijela kaznenog progona, ali i za pravosuđe u cjelini. Ako se, pak, pokaže da krivnje ima, želim naglasiti da koruptivno ponašanje nije prihvatljivo bez obzira o kome se radi - rekao je Plenković ponovivši staru tezu da informacije iz DORH-a ne bi smjele curiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter