ZAGREB/MARIJA BISTRICA

Marija Bistrica: Misa i Čin posvete Ukrajine i Rusije Bezgrješnom Srcu Marijinu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić slavio je svetu misu prigodom Čina posvete kojim papa Franjo, u zajedništvu s biskupima svijeta, posvećuje Ukrajinu i Rusiju Bezgrješnom Srcu Marijinu.

Citirajući pismo pape Franje, kardinal Bozanić naglasio je kako je taj Čin posvete "gesta sveopće Crkve koja u ovome dramatičnim času uzdiže Bogu, po Njegovoj i našoj Majci, bolni vapaj svih patnika i moli za prestanak nasilja te da bi preporučila budućnost čovječanstva Kraljici mira".

"Izniman je ovo znak, u kojemu je s papom Franjom cijela Crkva, u svim dijelovima svijeta, okupljena oko Majke Marije, posvećujući svijet njezinu Srcu, toj riznici pouzdanja u Gospodina. Ovo je trenutak koji povezuje vrijeme i vječnost, nebo i zemlju", naglasio je kardinal u petak, na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova.

Homiliju je zaključio riječima: "U Marijinu Srcu, i u našim ste srcima, svi vi napadani u Ukrajini: djedovi i bake, očevi i majke, djeco, mladi i vi koji branite živote bližnjih, da živite od Božje snage koja čini naizgled nemoguće. U Marijinu Srcu i u našim ste srcima i vi koji napadate, da pogledate svoje srce i da se otvorite milosti Duha Svetoga, tražeći način da zlo bude zaustavljeno, da se zlo ne širi po vama."

Nakon homilije, zagrebački nadbiskup i pomoćni biskupi izmolili su Čin posvete kojim papa Franjo, u zajedništvu s biskupima svijeta, posvećuje Ukrajinu i Rusiju Bezgrješnom Srcu Marijinu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter