BJELOVAR

Daruvarska "Vodoprivreda" novcem dokapitalizacije isplatila plaće za veljaču i dugove

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Novcem od dokapitalizacije, daruvarska "Vodoprivreda" isplatila je plaće za veljaču, ali i glavnicu dugovanja vjerovnicima koji su se u predstečajnoj nagodbi pristali odreći 50 posto potraživanja i kamata.

To je u četvrtak priopćeno iz Bjelovarsko-bilogorske županije, manjinskog vlasnika te tvrtke.

Isplata je obavljena nakon što je na račun daruvarske "Vodoprivrede" zagrebačka "Energovizija" u utorak uplatila 15,81 milijuna kuna. Kompletan iznos proslijeđen je za plaćanje dugova - 7,98 milijuna kuna isplaćeno je vjerovnicima iz predstečajnog plana, koji su se odrekli 50 posto svojih potraživanja i kamate, te su sada dobili 50 posto glavnice.

„Ispunjava se sve ono o čemu smo pričali. Zagrebačka 'Energovizija' ispunila je očekivanja. Novcem koji je sjeo na račun radnicima je isplaćena plaća za veljaču i sva ostala dugovanja za materijalna prava i naknade", rekao je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić.

Rekao je da su time plaćena dugovanja prema državi i svim drugim vjerovnicima u iznosu od gotovo pet milijuna kuna za gorivo, građevinski materijal, najam strojeva, režije, različite police osiguranja te istaknuo kako će Županija u idućem razdoblju ustrajati na tomu da "Vodoprivreda" ne stvara novi dug.

U priopćenju stoji i da su već sada ugovoreni poslovi za cijelu godinu, a jedan od većih je uređenje vodotoka rijeke Toplice vrijedan 6,8 milijuna kuna.

"Ovo je prvi korak u ostvarenju konačnog cilja, a to je postavljanje Vodoprivrede na zdrave noge i jačanje njezine pozicije na tržištu", poručio je župan Marušić i izrazio uvjerenje da će ta tvrtka uskoro biti pokretač novih, inovativnih rješenja u gospodarstvu koji će imati utjecaja na život šire zajednice, ne samo Daruvara i Končanice nego i susjednih općina.

Tvrtka "Vodoprivreda" bila je u većinskom vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije, a nakon dokapitalizacije novi većinski vlasnik je zagrebačka tvrtka "EnergoVizija", dok je udio Županije smanjen sa 60,58 na 29,67 posto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter