predsjednički kandidat 

Miro Bulj: Vlada omogućuje bankarsku pljačku, a priprema porez na nakretnine

| Autor: Hina
(Snimio Davor Kovačević)

(Snimio Davor Kovačević)


Saborski zastupnik i predsjednički kandidat Mosta Miro Bulj rekao je u nedjelju da Vlada "omogućuje bankarsku pljačku", a istodobno priprema porez na nekretnine usmjeren protiv malih iznajmljivača.  

Bulj je iznio podatak da su banke u prvih šest mjeseci ove godine iz Hrvatske izvukle nevjerojatnih milijardu i pol eura, što je više nego cijele prošle godine.

"No, umjesto odlučnog odgovora, Vlada najavljuje ukidanje samo jedne naknade za tekuće račune, dok banke istovremeno planiraju povećanje svih drugih naknada. To je čista bankarska pljačka, koju Vlada prešućuje dok istovremeno priprema novi porez na nekretnine, usmjeren protiv naših malih iznajmljivača i svih građana koji posjeduju vlastitu imovinu", ustvrdio je Bulj.

Smatra da Vlada glumi prijetnje bankama, baš kao što je ranije glumila prijetnje trgovačkim lancima nakon uvođenja eura, a cijene hrane su unatoč tome rasle i preko 50 posto.

"Dok banke bez problema odvode milijarde iz zemlje, Vlada priprema udar na ljude koji žele zadržati svoju djedovinu i obiteljsku imovinu", upozorio je.

Kao predsjednički kandidat, najavio je pokretanje referenduma o ukidanju poreza na nekretnine i donošenje zakona o porijeklu imovine.

"To su ključni potezi kojima ćemo zaustaviti Vladu u namjeri da dodatno oporezuje naše građane dok istovremeno bankama i političkim moćnicima gleda kroz prste. Vrijeme je da zajedno spriječimo ovu nepravdu i stanemo na stranu svih vas koji imate pravo na svoje, bez da vas Vlada pritišće i dodatno oporezuje", poručio je Bulj u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter