konstituirajuća sjednica

Hajdaš Dončić: Slijedi borba za pravdu, jednakost i solidarnost

| Autor: Hina
(Snimila Ana Križanec)

(Snimila Ana Križanec)


Nakon jednosatne konstituirajuće sjednice Glavnog odbora SDP-a predsjednik Siniša Hajdaš Dončić poručio je u subotu da su izbori u SDP-u gotovi, pa sada "jedinoj stranci hrvatske ljevice" slijedi borba za pravdu, jednakost i solidarnost za sve koji žele živjeti na pošten način.

"Konstituiranjem Glavnog odbora izbori u SDP-u su završeni i pod crvenim kišobranom SDP-a ima mjesto za svakog. Izbori su gotovi, a sad Hrvatska. Dakle, borba za pravdu, pravicu, jednakost i solidarnost,  to je SDP kao jedina stranka hrvatske ljevice", izjavio je Hajdaš Dončić po okončanju sjednice.

Znamo i sami, napominje, da u Hrvatskoj postoje i druge političke stranke, ali nijedna politička stranka osim SDP-a ne može dati odgovor na ključno pitanje - kako je moguće da 10 posto stanovništva Hrvatske raspolože s 90 posto nacionalnog bogatstva.

"Nijedna stranka u Hrvatskoj ne može odgovoriti na pitanje što je obrazovanje i kako obrazovanje treba biti. Što je zdravstvo danas, iz CEZIH sustava zašli smo u Frankenstein sustav, to nisu moje riječi nego riječi korisnika zdravstvenog sustava. Zato, od danas, borba za javno dostupno zdravstvo, ne samo za one s bogatim novčanicima, borba za javno dostupno školstvo, borba za jednakost i pravednost i borba za sve skupine koje u Hrvatskoj žele živjeti na pošten i pravedan način", kaže šef SDP-a.

Glavni odbor je za svog novog predsjednika jednoglasno izabrao gradonačelnika Makarske Zorana Paunovića, koji je bio protukandidat Hajdaš Dončiću u drugom krugu izbora. Za novog političkog tajnika izabran je Saša Đujić, glavni tajnik ostaje Marko Krička koji je tu dužnost obnašao i u prethodnom mandatu, a izabrano je i petero izvršnih tajnika.

Paunović je ocijenio da su već pokazali zajedništvo i snagu jer se jedino tako mogu suprotstaviti HDZ-u. "Sada krećemo u nove pobjede i novi rad", poručio je Paunović.

"Možda Milanovića financiraju masoni"

Upitan za izbor Davora Matijevića za jednog od izvršnih tajnika, za kojim se vuku sumnje za malverzacije na nedavnim unutarstranačkim izborima, Hajdaš Dončić je odgovorio da su izbori završeni i da je Statutarna komisija rekla svoj pravorijek.

"Od danas Hrvatska, a ne SDP. Što se tiče bilo kakvih unutarstranačkih stvari – o stranci u stranci", naglasio je.

Na tvrdnje ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana da predsjedničku kampanju Zorana Milanovića financiraju Rusi, Hajdaš Dončić je ironično uzvratio – možda je financiraju masoni.

"To je neprimjereno, smiješno i tragikomično, a Milanovićevu kampanju financiraju svi građani Hrvatske jer je, gle čuda, čovjek predsjednik RH", dodao je.

Milanović je predsjednički kandidat SDP-a, koji će mu financirati kampanju, istaknuo je Hajdaš Dončić, pozvavši javnost da se ne nasjeda na "fake news".

O Grlićevu traženju opoziva Milanovića kazao je kako svi znaju da HDZ ima lošeg kandidata, "pokušavaju iz čovjeka stvoriti nešto što on nije".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter