izjava glasnogovornika

Hrvatska pošta će riješiti kadrovski problem podizanjem plaća, ali i usluga

| Autor: Glas Istre
(Snimio Goran Saletto)

(Snimio Goran Saletto)


Sve je više pritužbi građana na poštare koji ne dostavljaju račune, pisma i pošiljke. Na zagrebačkoj Trešnjevci poštari su nasumično ostavljali buntove s više od stotinu omotnica koje su stanari na kraju sami razvrstavali.

Glasnogovornik Hrvatske pošte Krešimir Domjančić za RTL je kazao da se radi o nekoliko novozaposlenih poštara koji nisu uredno obavljali svoje radne zadatke.

Hrvatska pošta, ističe, ima gotovo devet tisuća zaposlenika, a od toga su dvije tisuće poštara.

"Ako fali zaposlenika, fali na određenim lokacijama po nekoliko poštara, ali nije to ništa dramatično", kaže te dodaje da je trenutno oko 100 stranih radnika u sustavu.

"Od toga je dvadesetak radnika iz regije, dok je 80 radnika iz Azije. Solidno su se snašli, neki čak dostavljaju i poštu, ali većina ih dostavlja tiskovine ili puni paketomat", objašnjava Domjančić.

Na pitanje kako namjerava riješiti problem nedostatka ljudstva i kašnjenja računa odgovara:

"Već smo prošle godine digli plaće svim radnicima 25 posto, pretprošle godine smo poštarima, radnicima u sortirnici i radnicima u poštanskim uredima digli dodatnih 20 posto. Vidimo da je to nužnost i da ćemo morati dodatno podizati plaće. Cijene usluga će morati ipak ići gore kako bi se moglo kvalitetno platiti radnike i zadržati standard poštanske usluge. To je jedini način da radnike platimo više", zaključio je Domjančić, prenosi Index.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter