vremenska prognoza za istru

Sredinom dana u Istri mogućnost pojave lokalnih pljuskova, a od petka pravo ljetno vrijeme

| Autor: Novi list, Petar Radovan/Istramet
Ilustracija (Snimio: Luka Jeličić)

Ilustracija (Snimio: Luka Jeličić)


Atmosfera se postupno stabilizira i od petka će na kopnu prevladavati sunčano, iako se ni tada ne može isključiti mogućnost za lokalni pljusak u zapadnim krajevima. Uz južni i jugozapadni vjetar priteći će topliji zrak, porast će i jutarnja i dnevna temperatura, a od vikenda će biti vruće.

Vrućina od subote i na moru, a i noći će biti postupno sve toplije. Prevladavat će sunčano, pravo stabilno ljetno vrijeme uz maestral u popodnevnim satima, samo tijekom vikenda prolazno jugo. U četvrtak će ujutro još puhati umjerena bura, no ipak slabije, a u prvom dijelu dana na sjeveru će biti više oblaka, mjestimice i vrlo malo kiše, piše HRT.

Opet vrućine

Temperatura zraka proteklih je dana bila čak malo niža od prosjeka za početak srpnja. No u danima koji slijede postupno će rasti ka vrućini.

Danas na istoku Hrvatske vrijeme slično jučerašnjem – djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom i uglavnom suho, a vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Ujutro temperatura oko 15 stupnjeva, poslijepodne oko 26. Promjenljivo oblačno očekuje se u središnjim predjelima, a lokalno je moguća i kratkotrajna slaba kiša ili – sredinom dana – pljusak. Poslijepodne sunčanije s najvišom temperaturom između 24 i 26 stupnjeva, dok će najniža jutarnja biti oko 15.

Na zapadu zemlje u noći i ujutro oblačnije, mjestimice s malo kiše. Zatim na sjevernom Jadranu postupno razvedravanje, a u gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Istre sunčana razdoblja, no lokalno još i poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na moru većinom umjerena bura, podno Velebita ujutro i jaka, slabjet će i na otvorenom moru sredinom dana u okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom od 22 u gorju do 27 stupnjeva na obali.

U Dalmaciji većinom sunčano, u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom, a u početku i na sjeveru gdje lokalno može pasti malo kiše, ponajprije na otocima i otvorenome moru. Ujutro umjerena bura, a poslijepodne sjeverozapadnjak, ponegdje moguće i jak uz umjereno valovito more. Najviša dnevna temperatura od 27 do 30 stupnjeva.

Toliko se predviđa i na pretežno sunčanom krajnjem jugu Hrvatske, dok će ujutro na obali biti oko 21 uz slabu i umjerenu buru. Poslijepodne će puhati jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. More malo i umjereno valovito, temperature oko 25 stupnjeva, kao i drugdje na Jadranu.

Ljetni dani

"Idućih dana na kopnu sunčanije i postupno toplije, za vikend će biti vruće. Mala je vjerojatnost za pljusak u petak i potkraj nedjelje u zapadnim krajevima. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u subotu na istoku jugoistočni.

I na moru do kraja tjedna sunčano, do subote većinom vedro, a tijekom vikenda bit će vruće uz blagi porast noćne temperature. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak te jugo. Dakle, počevši s petkom pred nama je razdoblje većinom suhih, sunčanijih i toplijih dana, pravih ljetnih koje će obilježiti vrućina", kaže meteorolog Tomislav Kozarić za HRT.

IstraMetova vremenska prognoza za Istru

Danas nas očekuje djelomice sunčano vrijeme, sredinom dana u gorju i dijelu unutrašnjosti Istre uz mogućnost pojave lokalnih pljuskova. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 14 do 18 °C, dnevne vrijednosti između 25 i 29 °C.

Za sutra vremenska prognoza je sljedeća: pretežno sunčano vrijeme, u gorju povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 13 do 18 °C, dnevne vrijednosti između 27 i 31 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of