veliki razmjeri štete

Vlada će i ove godine pomoći područjima pogođenim jučerašnjim nevremenom 

| Autor: Hina
(Snimio: Davor Javorovic/Pixsell)

(Snimio: Davor Javorovic/Pixsell)


Premijer Andrej Plenković referirao se u utorak na jučerašnje nevrijeme u Hrvatskoj rekavši kako su razmjeri štete veliki te da će Vlada svojim odlukama pomoći i ove godine, nakon što lokalne vlasti najprije naprave uvid u procjenu štete.

"Srećom, ovo nisu razmjeri one velike ljetne oluje, najvećeg nevremena koja je bila sredinom srpnja prošle godine, koje je bilo najveće nevrijeme zabilježeno otkad se prate vremenske prilike, dakle 150 godina", kazao je Plenković koji je sudjelovao na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja dana Hrvatske obrtničke komore.

Dodao je da se ide "onom uobičajenom procedurom", da nadležne lokalne vlasti najprije naprave uvid u procjenu štete, a nakon toga Vlada svojim odlukama pomaže. "Kao što smo pomogli lani, pomoći ćemo i ove godine", rekao je premijer.

"Žao mi je za ljude koji su nastradali u Bošnjacima, jer je od 1000 krovova 900 oštećeno. Dakle, razmjeri štete su zaista velike", ustvrdio je Plenković.

Od sinoć su, kaže, u kontaktu s načelnikom općine Bošnjaci Andrijom Juzbašićem te vodstvom Vukovarsko-srijemske županije i grada Vinkovaca. Dobivaju, ističe, i informacije iz drugih dijelova Slavonije i Hrvatske. Podsjeća kako su štete bile i u Zagrebačkoj, Požeškoj-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, čak nešto i u Osječko-baranjskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of