Više od 300 uzvanika iz 28 zemalja

Svečano otvoren 6. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu

| Autor: Glas Istre
S otvorenja

S otvorenja


U svečanoj atmosferi i predivnoj kulisi dvorane Grand Dalmatia u hotelu Le Meridien Lav, svečano je u Podstrani otvoren 6. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu. Ceremoniju otvaranja uveličali su brojni hrvatski i međunarodni gosti iz svijeta ruralnog turizma i javnog života Lijepe naše.

Više od 300 uzvanika iz 28 zemalja stiglo je u Splitsko – dalmatinsku županiju, odnosno u Podstranu kako bi nazočili ovom jedinstvenom događaju. Među cijenjenim gostima bili su: Marija Vučković (ministrica poljoprivrede u Vladi RH i izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića), Danica Baričević (saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića), Dubravka Šuica (potpredsjednica Europske komisije), Sunčana Glavak zastupnica u Europskom parlamentu, Blaženko Boban (župan Splitsko – dalmatinske županije), Igor Fazekaš (član Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. – Zlatni sponzor Kongresa), Tonči Glavina (državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta), Frano Matušić (državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova), cijenjene Ambasadorice i Ambasadori te izaslanice i izaslanici hrvatskih Županija, Organizatora, Pokrovitelja i Partnera Kongresa.

S otvorenjaS otvorenja

U ime Organizatora, prisutnima se obratila Dijana Katica, predsjednica Organizacijskog odbora Kongresa: “Uz lijepu dobrodošlicu koju želim svima koji su na bilo koji način dio ovoga Kongresa, čast mi je i zadovoljstvo što smo se ponovno okupili povodom još jednog Kongresa.

S otvorenjaS otvorenja

Potrudili smo se organizirati brojne atraktivne sadržaje kako bismo ponovno pomaknuli već visoko postavljene granice ruralnog turizma. Hrvatska je turistička zemlja s impresivnim brojkama, a uz ruralna područja koja se razvijaju uzlaznom putanjom, više ne govorimo o turističkim mjesecima, već o turističkoj godini. U skladu sa sloganom ovogodišnjeg Kongresa, želimo da ruralni turizam bude održiv, digitalan i uključiv. Želim svima da ponesu predivna sjećanja koja će zaključati u svoju riznicu sjećanja“.

S otvorenjaS otvorenja

Večer je okrunila dodjela priznanja za najbolje mlade poljoprivrednike 2024., izbor u organizaciji hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu i ambasadorice ovog projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP), Sunčane Glavak i Jutarnjeg lista. Pobjedu je odnio OPG Dario Pocedulić iz Gornjeg Kućana pokraj Varaždina:

S otvorenjaS otvorenja

“Iznimno nam je velika čast što smo uopće sudjelovali na ovom izboru i nadamo se da ćemo dostojno predstaviti Hrvatsku na europskom izboru ove godine. Počeli smo sa šest hektara na posjedu, prošle godine smo prijavili 95, a ove godine imamo namjeru prijaviti oko 120 hektara od čega 80 posto sijemo i prerađujemo heljdu. Bavimo se isključivo poljoprivredom“, istaknula je Tamara Pocedulić, supruga pobjednika Darija Pocedulića.

S otvorenjaS otvorenja

Bogat program Kongresa nastavlja se tijekom četvrtka i petka kad će priznati međunarodni stručnjaci održati živopisna predavanja i panele te interaktivne radionice. Izložbeni prostor za autentične, ali i inovativne proizvode imat će i brojne Turističke zajednice te druge organizacije. 

S otvorenjaS otvorenja

S otvorenjaS otvorenja

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter