institucionalna podrška

Za rad Udruge "Pčelice" nedostaju minimalna sredstva

(Snimio Marin Smolčić / Novi list)

(Snimio Marin Smolčić / Novi list)


Zadnjih dana mjeseca ožujka u Ličko-senjskoj županiji održano je svečano potpisivanje ugovora s udrugama s područja županije. Potpisani su ugovori za institucionalnu podršku u vrijednosti od 40.000 eura, ugovori za Programske aktivnosti udrugama iz područja zdravstva i socijalne skrbi u vrijednosti od 16.000 eura te ugovori Programske podrške udrugama proizašlim iz Domovinskog rata u vrijednosti od 39.800 eura.

Predstavnicima udruga Ugovore je uručila zamjenica župana Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić, dok je u ime Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ Ugovor potpisala predsjednica Željka Šikić.

-U kategoriji institucionalne potpore naša Udruga „Pčelice“ dobila je od Županije 4 000 eura, a u kategoriji zdravstva i socijalne skrbi 1 327 eura. Budući smo ove godine zbog nedonošenja gradskog Proračuna u Gospiću ostali bez dijela sredstava, prema sadašnjem stanju naših financija moći ćemo svega nekoliko mjeseci financirati našu jedinu djelatnicu koja dobiva zakonom zajamčenu minimalnu plaću.

Nadajmo se da će se situacija popraviti izglasavanjem gradskog Proračuna, ali trenutno naša financijska situacija nije pretjerano optimistična. Mi kao Udruga stalno radimo na angažmanu mladih ljudi, često nam dolaze i izvan ovih prostora, ali smo sada u podosta složenoj financijskoj situaciji, svjedoči predsjednica Udruge Željka Šikić.

Što se tiče institucionalne podrške Ličko-senjske županije ta je financijska potpora 2022.godine iznosila nešto više od 26.000 eura, 2023. godine 38.200 eura, a za ovu godinu je osiguran iznos od 40.000 eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter