stigla i službena podrška 

Penava: "Na predsjedničkim izborima ćemo podržati Primorca, samo on može ostvariti ozbiljan politički rezultat"

| Autor: Hina
(Snimio Davor Kovačević)

(Snimio Davor Kovačević)


Domovinski pokret (DP) će na predsjedničkim izborima podržati HDZ-ova kandidata Dragana Primorca, odlučilo je jednoglasno Predsjedništvo DP-a na stranačkoj klauzuri održanoj proteklog vikenda u Amadria Parku u Šibeniku, izvijestio je u ponedjeljak predsjednik DP-a Ivan Penava.

„Napravili smo ono što smo obećali učiniti početkom ožujka“, rekao je Penava na konferenciji za novinare, nakon što su si uzeli dovoljno vremena da "sagledaju političku situaciju i konstelacije“.

Za Primorca su se odlučili jer su u njemu prepoznali kandidata s ozbiljnom političkom kampanjom. „Kad pogledate kandidate koji pripadaju centru ili desno, Primorac je jedini za koga možemo reći da ima ozbiljnu kampanju i može ostvariti ozbiljan politički rezultat“, kaže Penava.

DP je u Amadria Parku u Solarisu kraj Šibenika održao klauzuru čiji je cilj bio "jačanje DP-a, stvaranje dodatne kohezije i povezanosti, posebno u segmentu proteklih izbora, parlamentarnih i europskih“.

Penava je ustvrdio da su izašli jači iz nedavnih unutarstranačkih izbora, nakon kojih je stranku napustilo pet do šest posto članova, s jasnijom vizijom tko su, što su i kamo idu.

„Javnost može očekivati od nas iz DP-a, koji smo preuzeli odgovornost za najvažnije resore u državi, a to su demografija, gospodarstvo i poljoprivreda, da ćemo raditi na tom cilju“, istaknuo je.

„To su pravci u kojima će DP djelovati kroz resore kojima upravljaju naši ministri“, poručio je Penava dodajući da će time mijenjati Hrvatsku na bolje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter