PRIOPĆILI

Vlada odradila niz imenovanja na zatvorenom dijelu sjednice

| Autor: Hina
(Snimio: Davor Kovačević)

(Snimio: Davor Kovačević)


Zbog isteka mandata razriješen je ravnatelj Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šime Jerčić, a poslove ravnatelja obavljat će do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Ureda, najduže do šest mjeseci, odlučila je Vlada na zatvorenome dijelu 285. sjednice.

Na sjednici u četvrtak razriješena je dosadašnja zamjenica člana Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva Vesna Rems Dobrin, a novom zamjenicom člana imenovana je Tanja Erceg, kao predstavnica Ministarstva zdravstva.

Vlada je donijela i Prijedlog odluke o razrješenju dosadašnjeg člana Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost dr.sc. Srećka Kovača, na osobni zahtjev, te o imenovanju dr.sc. Zrinke Kovarik novom članicom Upravnog odbora te je upućen u Hrvatski sabor na donošenje.

Državnom službeniku Mladenu Bručiću-Maticu povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za europske poslove, međunarodnu i pravosudnu suradnju i sprječavanje korupcije u Ministarstvu pravosuđa i uprave te je istovremeno imenovan ravnateljem te Uprave, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

I državnoj službenici Danijeli Gaube povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za ljudska prava, nacionalne manjine i etiku u Ministarstvu pravosuđa i uprave te je istovremeno imenovana ravnateljicom te Uprave, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Državnom službeniku Krešimiru Oreškoviću dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za politički sustav i opću upravu u Ministarstvu pravosuđa i uprave, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Državnom službeniku Robertu Blažinoviću također je povučeno ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja te je istovremeno imenovan ravnateljem te Uprave, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Tatjana Katkić Stanić, Anica Jezić, Vesna Šerepac, Danica Kramarić, Zvonimir Penić, Tatjana Vukobratović Spasojević, Hrvoje Mršić, Alen Tahiri i Maja Gabelica Šupljika imenovani su članovima Odbora za koordinaciju, praćenje i evaluaciju Nacionalnog akcijskog plana za provedbu preporuke Vijeća Europske unije o uspostavi europskog jamstva za djecu, kao predstavnici nadležnih ministarstava i institucija, stoji u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter