Tatjana Pavelić-Turudić

Turudićeva žena je lani kupila 160.000 kvadrata zemljišta, a prije izbora za šefa DORH-a sve su prepisali djeci

| Autor: Glas Istre
(Snimio Goran Stanzl/Pixsell)

(Snimio Goran Stanzl/Pixsell)


Supruga suca Ivana Turudića, novog glavnog državnog odvjetnika, Tatjana Pavelić-Turudić, prošle je godine kupila više od 160.000 kvadrata poljoprivrednog zemljišta u mjestu Novi Gradac kraj Virovitice, a vrlo brzo nakon toga to je zemljište prepisala punoljetnoj djeci, prenosi N1.

To se dogodilo u studenom prošle godine, kada je DSV raspisao natječaj za novog šefa DORH-a, doznaju Index istrage.

Ništa od te imovine nije vidljivo u imovinskoj kartici suca Turudića. Naime, njegova je supruga dio zemljišta, 80 tisuća kvadrata oranice i put površine 2332 kvadrata, kupila u travnju prošle godine od tvrtke Poljoprivredno dobro za 41.165 eura.

Dva mjeseca kasnije kupila je i susjednu parcelu od iste tvrtke, odnosno 80 tisuća kvadrata oranice te put od 1234 metara kvadratna za 40.617 eura.

Kako je vidljivo u izvatku iz zemljišne knjige, ove dvije parcele su 2. studenog prošle godine darovane, jedna kćeri, a druga sinu. Natječaj za šefa DORH-a na koji se Turudić javio raspisan je 29. studenog.

"Točno je da smo kupili i da su parcele poklonjene djeci, ja ću to ubaciti u imovinsku karticu, a rok je kraj veljače ove godine", rekao je u kratkom telefonskom razgovoru Turudić za Index.

Potvrdilo je to i Državno sudbeno vijeće koje je nadležno za imovinske kartice sudaca. Međutim, čini se da Turudić nema obvezu prijave te imovine jer je više ne posjeduje, a darovi djeci, odnosno imovina punoljetne djece, se ne moraju prijaviti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter