još malo

Nakon sunčanih i toplih dana, stiže nam promjena vremena

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Danas se nastavlja sunčano i stabilno vrijeme. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, sredinom dana i poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32 °C", piše DHMZ.

Od utorka kreće promjena koja će prvo zahvatiti kontinentalni dio zemlje, prenosi HRT.

Na Jadranu ujutro burin, poslijepodne slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a prema kraju dana na sjevernom dijelu bura u jačanju. Najniža jutarnja temperatura na kopnu od 12 do 17, na moru od 19 do 24 °C. Najviša dnevna temperatura većinom od 23 do 28, na Jadranu od 28 do 33 °C".

Na moru idući dani nestabilniji iako će i dalje sunčanih sati biti mnogo. U utorak više oblaka i lokalnih pljuskova bit će ponajprije na sjevernome Jadranu, a u srijedu češće u Dalmaciji gdje će prolazno puhati i umjereno jugo. Pod Velebitom pak jaka bura s kojom će doći i malo svježiji zrak.

I na kopnu osjetno niža temperatura, osobito u srijedu. Bit će oblačnije i promjenjivo, mjestimice uz kišu, lokalno i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji u utorak mogu biti i jače izraženi. Četvrtak potom prolazno stabilniji i posvuda sunčaniji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter