ZAGREB

Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Za nagrade Hrvatskog novinarskog društva (HND) za najbolje novinarske radove u 2022. godini stiglo je 97 kandidatura, a među njima je i četvero finalista za novinarku, odnosno novinara godine - Nataša Božić Šarić, Ilko Ćimić, Dora Kršul i Hrvoje Šimičević, priopćio je u utorak HND.

Novinarke i novinari natječu se u devet kategorija: za pisano, televizijsko, radijsko, internetsko i istraživačko novinarstvo, za najbolju novinsku fotografiju i snimateljski rad, za životno djelo te za nagradu Novinar/Novinarka godine, o kojoj odlučuju svi članovi HND-a.

Za kategoriju Novinar/Novinarka godine primljeno je osam prijava, ali je ocjenjivački odbor nominirao četvero finalista, i to novinarku televizije N1 Natašu Božić Šarić, novinara portala Index Ilka Ćimića, novinarku portala Telegram Doru Kršul i novinara Novosti Hrvoja Šimičevića, navodi HND.

Za "Mariju Jurić Zagorka" u kategoriji pisanog novinarstva primljeno je 13 kandidatura, za televizijsko novinarstvo 21, internetsko 17, a za radijsko 15.

Za Nagradu za istraživačko novinarstvo "Jasna Babić" stiglo je 12 kandidatura, za Nagradu "Nikša Antonini" za najbolju novinsku fotografiju prijavljeno je dvoje fotoreportera, a za Nagradu "Žarko Kaić" za najbolji snimateljski rad trojica snimatelja.  

Za Nagradu za životno djelo "Otokar Keršovani" šestorica je prijavljenih.

Nagrade će biti dodijeljene 3. svibnja u Novinarskom domu u Zagrebu na svečanosti u povodu Svjetskog dana slobode medija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter