ZAGREB

HUB i partneri pokreću edukciju o osobnim financijama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska udruga banaka (HUB) je u suradnji s Udrugom  Padobran, Finom i Hrvatskom udrugom poslodavaca pokrenula edukativno-informativnu kampanju "Znanjem do financijskog oporavka - osobne financije u doba pandemije", izvijestio je HUB u petak.

Cilj kampanje je pružanje individualne savjetodavne pomoći građanima s financijskim poteškoćama, posebno onima koji su zbog prezaduženosti i ovrha izgubili financijsku neovisnost.

Putem informativnih članaka, u suradnji s medijima i besplatnim savjetovanjem u poslovnici Fine u Zagrebu, organizatori će do kraja siječnja iduće godine nastojati informirati što više građana u financijskim poteškoćama, kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri izbjegle nove ovrhe i prezaduženost.

Zainteresirani će moći dobiti pregled stanja duga u Fini te analizu financijskog stanja, prihoda i obveza. Informirat će ih se o dostupnim instrumentima koji mogu olakšati otplatu preuzetih obveza, razlikama između pojedinih instrumenata te mogućim prednostima.

Bit će poučeni i o mogućnostima pregovora s vjerovnicima i pravima potrošača te će dobiti individualne praktične informacije iz upravljanja financijama kako bi se pripremili za "svježi start", odnosno stabilizaciju prihoda i upravljanje financijama.

Sve informacije o aktivnostima i savjetima za građane s financijskim poteškoćama nalaze se na mrežnoj stranici www.znanjemdofinancijskogoporavka.hr.

Besplatna savjetovanja održavaju se radnim danom od 9 do 17.30 sati u poslovnici Fine u Ulici grada Vukovara 70 u Zagrebu.

Građani mogu dobiti informacije i putem email adrese [email protected] i telefonskog broja: 01/4844877.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji, savjetovanja će se održavati i u drugim većim gradovima.

Provodit će ih stručnjaci Udruge Padobran specijalizirani za financijsko savjetovanje, a sam program je u skladu sa smjernicama Europske komisije o pravu građana na dostupnost i kvalitetu usluge savjetovanja o dugu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter