rekordne vrijednosti

Bitcoin ruši rekorde – danas ujutro preskočio je vrijednost od 71 tisuću dolara!

| Autor: T. I.
Ilustracija (Snimio: Armin Durgut/Pixsell)

Ilustracija (Snimio: Armin Durgut/Pixsell)


Pet dana nakon što je skinuo rekordnu vrijednost od 68,982.20 dolara koja je stajala kao najviša od studenog 2021. i prebacio prvi put 69 tisuća dolara, bitcoin dostiže nove nezabilježene visine.

Naime, u vrijeme dok ovo pišemo (9 i 50h), bitcoin je bio na domak vrijednosti od 71.500 dolara , što je povećanje od 2,4 posto u 24 sata.

Ništa se bitno novo nije dogodilo u posljednjih sedam dana u svijetu kriptovaluta, pa tako ni s bitcoinom, kriptovalutom s daleko najvećom tržišnom kapitalizacijom.

Nezaustavljivi rast se i dalje može zahvaliti momentumu koji se veže uz dvije bitne činjenice za bitcoin. Prva seže u sredinu siječnja kad je Američka komisija za reguliranje i trgovinu vrijednosnim papirima (SEC) donijela povijesnu odluku da odobri trgovanje na tradicionalnim burzama preko 11 Bitcoin ETF-ova sredinom siječnja. Kad je ovim činom u svijet kriptovaluta ušao novac tradicionalnih ulagača na burzama, potražnja za bitcoinom je počela skakati, što je dovelo prvo do blažeg, a onda i naglog skoka cijene.

Drugi je moment nešto svježiji, a riječ je ozbiljnim najavama da će ponovno doći do pojeftinjenja bankovnih kamata, odnosno pojeftinjenja novca, što je bez iznimke dobra vijest za kriptovalute, odnosno svijet špekulativne imovine.

I dok je u vrijeme prvospomenutog rekorda iz studenog 2021. godine dio analitičara i tako zvanih „evanđelista“ kriptovaluta prognoziralo da bi bitcoin mogao narasti i do 100 tisuća dolara vrijednosti, sada su neki financijski analitičari i hrabriji u procjenama i predviđaju da bi bitcoin mogao doseći 200 tisuća dolara vrijednosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter