Lisianum Art Festival

Večeras koncert Natalie Abbascia u Muntiću: Dijalog tradicijske, jazz i klasične glazbe

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


U sklopu LAF-a - Lisianum Art Festivala večeras u 21 sat u Crkvi sv. Jeronima u Muntiću gostuje svestrana glazbenica Natalia Abbascià. Ona dolazi iz gradića Ruvo di Puglia. Ona svoje pjevanje isprepliće s suptilnim harmonizacijama, pizzicatom i perkusijama violine, stvarajući delikatan i vibrirajuć zvučni univerzum. Sa svega nekoliko elemenata sklada autorske pjesme i aranžira pjesme gdje tradicijska, jazz i klasična glazba međusobno ostvaruju dijaloge ostavljajući prostor i za improvizaciju. Samostalni koncert »Picche Cause« je sinteza inovativnosti i tradicije; počast sposobnosti snalaženja s onim što se ima, autentično i vitalno.

Nakon završenog akademskog studija klasične violine i jazz pjevanja, Natalia je nastavila svoje glazbeno istraživanje eksperimentirajući sa zvukovima i efektima violine kako bi ona postala njezin prateći instrument. Aranžira i sklada originalna djela za glas i violinu, crpeći inspiraciju uglavnom iz antičke, klasične, jazz, orijentalne i popularne glazbe iz različitih razdoblja, ostavljajući prostora i za improvizaciju. Temelj za razvoj njena rada je istraživanje koje paralelno djeluje na tijelu i glasu.

Abascia je sudjelovala u glazbenim produkcijama s nacionalnim i međunarodno priznatim umjetnicima kao što su Cher, Malika Ayane, Raffaella Carrà, Fiorello, Giorgia, Fiorella Mannoia, Carla Fracci, Mike Stern, James Taylor, Ennio Morricone i dr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter