veliko priznanje

Glumac Slavko Štimac primio nagradu "Fabijan Šovagović"

| Autor: Vanesa Begić
Anja Šovagović Despot, Slavko Štimac i Danilo Šerbedžija (Foto: PFF)

Anja Šovagović Despot, Slavko Štimac i Danilo Šerbedžija (Foto: PFF)


Nagrada "Fabijan Šovagović" je priznanje koje Hrvatsko društvo filmskih redatelja dodjeljuje za posebni glumački doprinos hrvatskoj kinematografiji. Ovo je veliko priznanje pred brojnim filmašima u Domu hrvatskih branitelja primio čuveni glumac Slavko Štimac, koji je bio silno uzbuđen što je upravo on dobitnik te nagrade koja nosi ime ovoga velikana.

- Silno sam uzbuđen, a imam i tremu, nisam mislio da ću imati tremu. Zatečen sam i zbunjen, kada pomislim, što bi bilo od kinematografije bez Šovagovića, on je bio iznimno važan. Hvala na tome priznanju, hvala na komplimentima, posebno mi je drago što ovo priznanje dobivam u Puli, gradu uz čiji sam filmski festival odrastao. Koliko puta sam pomislio o veličini Arene, nevjerojatne pozornice, koliko samo ljudi dolazi tu gledati filmove, nevjerojatno je to. Puno toga se u kinematografiji promijenilo, nekada se pazilo, štedilo, gledalo koliko se koriste filmske vrpce, sve je to bilo vrlo važno, koliko koristiti, danas je način rada i tehnologija potpuno drukčije, tako da sam radio na posve različite načine. No, i prijašnji način rda imao je svoj šarm, svoju specifičnost. Pula i Arena imaju svoju specifičnost, osobnost. Temelj rada, temelj svega je biti istinit, to je najvažnije, kazao je Štimac prilikom dodjele nagrade.

Nagradu mu je uručila Anja Šovagović Despot, prisjećajući se i prethodnih dobitnika te posebnosti da je Društvo hrvatskih filmskih redatelja pokrenulu tu nagradu za glumca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter