prevaranti napadaju 

Pojavio se lažan Temu. Izgleda identično kao original. Evo na što trebate obratiti pažnju da "ne nasjednete"

| Autor: Glas Istre
(Foto: Temu)

(Foto: Temu)


Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske građane upozorava na lažne aplikacije koje izgledaju identično kao originalna popularna aplikacija Temu.

Prevaranti lažnu aplikaciju koriste kako bi prikupili podatke o karticama i drugim osobnim podacima korisnika.

"Lažna aplikacija izgleda identično kao originalna Temu aplikacija, s logotipom i sličnim korisničkim sučeljem. Lažna aplikacija korisnike navodi na lažne stranice, od njih traži ažuriranje podataka, među kojima se traže i podaci s kartice (broj kartice, sigurnosni kod). Podaci se zatim prenose prevarantima i mogu se zloupotrijebiti za neovlaštene transakcije i krađu identiteta", stoji u priopćenju MUP-a Republike Srpske.

Građane savjetuju da aplikaciju preuzimaju isključivo iz službenih izvora (App Store i Google Play), ali da prethodno provjere i ime izdavača. Originalni aplikaciju izdaje "Temu International LLC). "Pročitajte komentare i ocjene korisnika prije instalacije, jer lažne aplikacije često imaju sumnjive ili lažne recenzije", dodaju iz MUP-a.

"Ako ste već preuzeli lažnu aplikaciju, odmah je uklonite s uređaja. Blokirajte svoju karticu i obavijestite banku o mogućoj zloupotrebi. Promijeniti lozinke za sve račune koje ste koristili u aplikaciji", stoji u upozorenju.

Zbog niskih cijena i čestih akcija, Temu je popularan i u Hrvatskoj, prenosi Danas.hr. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter