MUMBAI

Indija: Poslovanje i promet zaustavljeni na 14 dana

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Stotine milijuna Indijaca ostalo je kod kuće u nedjelju, poslušavši apel premijera da se samoizoliraju kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa, u trenutku kad se broj zaraženih u južnoj Aziji popeo na 1144, a broj preminulih na 10.

Iako je samoizolacija dobrovoljna i ne tiče se zabrane kretanja, apel Narendre Modija ozbiljno je shvaćen, što se moglo vidjeti po napuštenim ulicama diljem Indije, a to je utrlo put vladi za brže nametanje mjera za obustavu željezničkog i cestovnog prometa ovaj tjedan.

Državna i federalne vlade potpuno su zatvorile 75 oblasti diljem zemlje, kao i indijske željeznice, koje prevoze više od 25 milijuna putnika dnevno, sve do 31. ožujka.

Kvaliteta zraka u obično bučnom i užurbanom financijskom centru Mumbaiju značajno se popravila, a korisnici društvenih mreža objavili su video snimke praznih ulica i ptičjeg cvkuta.

Vatrogasci u zapadnoj Indiji dezinficirali su područja oko zatvorenih tvornica, javnih trgova i gradskih slamova, dok je počeo rasti strah od lokalne transmisije diljem Indije.

Stručnjaci su upozorili da slučajevi u Indiji zrcale rane stadije zaraze kakvi su se pojavljivali u drugim zemljama prije nego što su se suočile s eksponencijalnim povećanjem broja zaraženih.

S populacijom koja broji više od 1.3 milijarde ljudi, Indija se pokušava nositi s pandemijom ograničenim sredstvima. Tvornice, veliki industrijski parkovi i banke zatvorili su svoja vrata ili su reducirali kontakte u uredima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter