tijesna utrka

Obame kreću u kampanju s Harris

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Demokratkinja Kamala Harris prvi će put voditi kampanju s Barackom i Michelle Obama na odvojenim događajima sljedećeg tjedna, u nadi da će ubrizgati malo političke snage u posljednjem naletu pred izbore u studenom, rekao je viši dužnosnik njezine kampanje.

Bivši predsjednik i njegova supruga i dalje su iznimno popularni među demokratskom bazom i očekuje se da će biti učinkoviti u pomoći Harris u posljednjem dijelu kampanje pred predsjedničke izbore 5. studenoga.

Ankete pokazuju da je predsjednička utrka između Harris i republikanskog rivala Donalda Trumpa i dalje iznimno tijesna.

Michelle Obama prvi će put u ovom izbornom ciklusu sudjelovati u kampanji te se pojaviti s Harris u subotu, 26. listopada u Michiganu. U govoru na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Chicagu ranije ove godine bivša prva dama optužila je Trumpa za širenje straha na putu do vlasti.

Barack Obama trebao bi voditi kampanju s Harris u četvrtak u Georgiji. Već je i sam prošao po nekim "swing" državama, onima u kojima bi pobjedu mogao odnijeti bilo koji kandidat. Većina država tradicionalno je sklonija demokratima ili republikancima, pa su u fokusu kandidata najčešće upravo "swing" države.

U nadolazećim danima Obami slijede Tucson, Las Vegas, Detroit i Madison.

Barack Obama dobio je i nešto kritika nakon svog prvog pojavljivanja u kampanji gdje je rekao da neki crnci nemaju dobar osjećaj "imati ženu za predsjednicu".

Neki smatraju da je bivši predsjednik pomogao izbaciti predsjednika Joea Bidena iz utrke nakon što su zabrinutosti demokrata oko starosti i sposobnosti 81-godišnjeg čelnika naglo porasle nakon njegove rasprave protiv Trumpa u lipnju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter