ratna diplomacija 

Kremlj će imenovati novog veleposlanika u SAD-u. Nema spuštanja na nižu razinu 

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Kremlj je u ponedjeljak priopćio da će nakon isteka veleposlaničkog mandata Anatolija Antonova imenovati novog veleposlanika u SAD-u, odbacujući nagađanja da će Moskva diplomatske odnose s Washingtonom spustiti na nižu razinu.  

Karijerni diplomat, 69-godišnji Antonov, vodio je rusko veleposlanstvo u Washingtonu od 2017., a u srpnju je objavio da se njegov mandat bliži kraju.

Glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov rekao je da još nije određeno kada će predsjednik Vladimir Putin primiti Antonova, ali da ambasador može svakodnevno kontaktirati predsjednika.

Na pitanje da li je povratak Antonova naznaka degradiranja odnosa s Washingtonom, Peskov je rekao da nije. "Ne nije, novi veleposlanik će na vrijeme biti imenovan", rekao je Peskov.

Trenutna konfrontacija između Rusije i zapada oko Ukrajine ne može se s ničim usporediti i svaka greška može rezultirati katastrofom, rekao je prošli tjedan ruski diplomat upitan da usporedi sadašnju krizu s Kubanskom krizom 1962.

Rat u Ukrajini, najveći rat u Europi od Drugog svjetskog rata otpočet prije dvije i pol godine, izazvao je najozbiljniji sukob između Rusije i zapada.

Ruski dužnosnici tvrde da obračun između Rusije i zapada sada ulazi u najopasniju fazu.


Podijeli: Facebook Twiter