PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI GRADA LABINA ZA 2017. GODINU

Laureati Nives Jelovica i Fran Mileta


Nakon godina u kojima je Velika vijećnica grada Labina bila domaćin izbora najboljih sportaša, ove je godine sve prebačeno u novi SC "Franko Mileta" gdje je fitness dvorana bila pretijesna da primi sve one koji su htjeli prisustvovati dodjele priznanja, a sve u organizaciji Sportske zajednice grada Labina. Već tradicionalno je žiri, koji odlučuje o najboljima, imao 21 član, a činili su ga istaknuti labinski sportaši, sportski djelatnici, predstavnici grada i novinari. Kao i prošle godine u nekoliko je kategorija bilo u konačnici vrlo tijesnih rezultata, a u nekima su pobjednici bili više nego uvjerljivi.

Ove smo godine u konkurenciji za najboljeg sportaša, kao i prošle, imali četiri imena, a većinom je glasova za najboljeg izabran rukometaš Fran Mileta, član RK Mladi rudar i kadetski reprezentativac. Kod sportašica je u jakoj konkurenciji naslov pripao sjajnoj boćarici BK Labin i najboljoj sportašici Istre Nives Jelovica koja je naslov zaslužila osvajanjem naslova europske prvakinje u paru s Tanjom Grubiša, te s tri naslova pojedinačne prvakinje Hrvatske i naslovom ekipnog prvaka zajedno s curama iz kluba.

Širola i Dundara sportske nade

Da ovo gotovo u potpunosti bude večer boćarica BK Labin pobrinula se i dodjela za najbolju žensku ekipu ili mušku momčad u prošloj godini u kojoj su boćarice premoćno osvojile naslov najboljih, zasluživši ga osvojenim prvim naslovom državnih prvakinja u povijesti, te su također kao prvi klub iz grada Labina igrale i Ligu prvaka Europe gdje su osvojile treće mjesto. Uz to njihov je trener i izbornik ženske reprezentacije Hrvatske Romano Grižančić proglašen za najboljeg trenera u prošloj godini, pa je ujedno obranio naslov. Kod mlađih kategorija za najbolju momčad ili ekipu godine proglašena je generacija mlađih kadetkinja ŽRK Rudar koja je osvojila naslov prvaka u Županijskoj ligi. Nagrade za žensku i mušku sportsku nadu odlazi u ruke JK Ippon, a zaslužili su ga brončana s prvenstva Hrvatske za djevojčice Paola Širola, te kadetski prvak Hrvatske Petar Dundara.

Arapoviću nagrada za životno djelo

Nakon ekspanzije posebnih priznanja koje smo imali prilike vidjeti u prošlim proglašenjima, ovoga je puta odlučeno da se dodijele samo četiri koje su otišle zaista u prave ruke. Zbog postignutih rezultata u prošloj godini priznanja su otišla u ruke trostrukim prvacima Hrvatske u atletici i kick boxingu Ivani Knapić (AK Albona) i Alenu Tursunoviću (KBK Budokai Labin), te onima koji su u prošloj godini proslavili velike jubileje. Riječ je MNK Albona (odnedavno s nastavkom Potpićan 98 ADT) koja je u prošloj godini proslavila 30 godina svog postojanja, te KBK Budokai Labin koji je proslavio 40 godina postojanja.

Već tradicionalno dodijeljena je i nagrada za životno djelo koja je ove godine otišla u ruke Zlatka Arapovića dugogodišnjeg rukometnog djelatnika koji gotovo cijeli svoj radni vijek ugradio u unaprjeđenje sporta u Labinu. Uz sve predstavljeno je i sjajno grafičko rešenje za sportsku dvoranu unutar SC "Franko Mileta" koje je mnoge ostavilo bez daha, a u kojoj su svoje mjesto dobili labinski navijači, najuspješniji labinski sportaši kroz povijest u ekipnim dvoranskim sportovima te mnogi drugi koji su na bilo koji način obilježili dvoranski sport kroz povijest. (Robi FONOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter