ČETVRTA NL NS RIJEKA

Fair play ispred pogotka: Potez za pamćenje Damira Kazalca

| Autor: B. VIDULIN

Dva su se istarska derbija odigrala ovog vikenda i u oba su uspješniji bili gosti, Rovinj i Pazinka. Uvjerljiviji su bili igrači Rovinja koji su s 4:1, može se slobodo reći, iznenadili domaćine u Labinu. Doputovali su vidno oslabljeni, na klupi tek vratar, dva juniora bez nastupa za seniorski sastav, i Doni Tanković. Iako bez i jednog treninga, odustao je početkom sezone, pristao je sjesti na klupu, zlu ne trebalo. Nije trebalo. No, kad je već bio tamo, trener mu je ukazao povjerenje od nekoliko posljednjih minuta.

 Nisu ni domaći bili u punom sastavu, nedostajalo je puno igrača, ali individualna kvaliteta bila je na strani Rovinja i to je presudilo. Dvostruki strijelac Damir Kazalac, osim s golovima istaknuo se i fer potezom. Pri rezultatu 0:0 pojavio se sam ispred protivničkog gola, dok je suparnik ležao na podu na vrhu kaznenog prostora netom pogođen loptom u glavu. Mogao je pogoditi gol, ali je, na iznenađenje svih, namjerno loptu izbacio izvan igrališta, da bi se igraču pružila medicinska pomoć.

- Svaka mu čast na tome i ne znam koliko bi od nas to učinili. Ne znači da bi dao gol, ali on iz blizine nije ni pokušao to učiniti već je loptu bacio van granica igrališta što je za svaku pohvalu i vrijedno divljenja. Čuo sam da neki suigrači, kada se to dogodilo, nisu s odobravanjem prihvatili taj potez, no kada situacija smirila onda su ga, ipak, svi podržali, opisao je situaciju igrač "kanarinaca" Manuel Rudela.

O samoj igri nije imao puno riječi hvale.

- Puno nas je nedostajalo, njih također, pa ne mogu reći da je igra bila sjajna. Očekivao sam od njih više čvrstine, ali su mi djelovali nekako nezainteresirano. Oni nisu svoje prigode iskoristili, mi jesmo i tu se stvorila ta razlika u rezultatu. Ako govorimo o našem igračkom kadru i realnosti da nas ima jako malo onda to nije pitanje za mene. Nije lako, "krpamo" se iz kola u kolo i za sada to nije vidljivo na rezultatu iako sam uvjeren da nas ima više, bili bi puno bolji na ljestvici, rekao je Rudela.

Na Verudi je Pazinka bila uvjerljiva protiv domaćina, koji je još uvijek bez trenerskog dvojca, a ovog puta nije bilo ni njihove zamjene Boris Mihovilovića. Očito da je nešto "puklo" nakon poraza u Fažani pa je momčad vodio trener vratar Aleksandar Ibriks. To nije pomoglo "brodograditeljima" da se bilo što promjeni u odnosu na prethodno kolo. Pazinjani su se nakon dva kola vratili pobjedama, dok je Uljanik upisao treći uzastopni poraz.

Fažance otpuhala bura

Vihor je naglo proigrao i približava se konkurenciji, no Halubjan je toliko daleko, četrnaest bodova, pa se ni oni, a ni Rudar, ne trebaju smatrati ugroženim. Buje su loše krenule u susret, od 20 minute imale rezultatski minus, ali su izjednačile u najboljem trenutku, mada je uvijek najbolji trenutak za pogodak, kraj prvog djela utakmice i s psihološkom prednošću krenule na odmor. U nastavku su bili goropadniji i doslovno "pomeli" goste iz Vinodola. Još prošlo kolo dogodila se promjena na golu, sada je prvi vratar Melon, a trener Višković zbog kazne nije bio na klupi pa je možda i to imalo utjecaj na rezultat odnosno 4:1 za Buje.

Isti rezultat dogodio se i na Hreljinu gdje je gostovala Mladost i ponovo bila neuspješna na gostovanju. Uz pomoć jake bure do isteka prvih 45 minuta držali su 0:0, ali kada je domaćinu jak vjetar bio saveznik, oni su to iskoristili i vrlo brzo došli do uvjerljivog vodstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter