POREČ

Bjelovarsko-bilogorska županija najuspješnija u Poreču

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Članovi Sportskog saveza osoba s invaliditetom Bjelovarsko bilogorske županije odnijeli su ukupnu pobjedu na 20. sportsko rekreativnim igrama državne  razine na kojima su u Poreču nastupilo preko 350 sportaša iz 15 županijskih i gradskih saveza.

Natjecanja su održana u kuglanju na devet čunjeva, visećoj kuglani, elektroničkom pikadu, standardnom boćanju i boćanju za osobe s cerebralnom paralizom. 
U poreču je također održano Državno prvenstvo šahista s tjelesnim invaliditetom. Najuspješniji su i ove godine bili šahisti kluba Stjepan Bosak-Uriho iz Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, dok je u pojedinačnoj konkurenciji pobjedu odnio Đurđevanin Marijan Blag s 5,5 bodova. Prema riječima predsjednika odbora za neparaolimpijske sportove Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ivana Ćosića, Sportsko rekreativne igre državne razine imaju za cilj integraciju osoba s invaliditetom u širu društvenu zajednicu te njihova postupnog uključivanja u neke od parasportova.

"Često ovakva natjecanja prolaze ispod medijskog radara, ali ovo je najmasovnije natjecanje koje HPO-a organizira te valja reči da su mnogi danas poznati paraolimpijci svoje prve korake u sportu napravili na ovom natjecanju“, zakljućio je Ivan Ćosić. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter