triatlon

U nedjelju treće izdanje Plava Laguna Ironman 70.3, a popularna utrka u Poreču će biti još tri godine

| Autor: Glas Istre
(Foto Plava Laguna d.d.)

(Foto Plava Laguna d.d.)


Bliži se treće izdanje triatlonske utrke Plava Laguna Ironman 70.3. Utrka će se održati u nedjelju 20. listopada, dok će dan prije, u subotu 19. listopada biti održane Ironkids utrke. Organizatori su najavili da će se utrke održati u Poreču i Funtani i u sljedeće tri godine. 

"Jako smo ponosni što je grupacija Ironman prepoznala Plavu Lagunu kao dobrog partnera te Poreč kao izvrsnu destinaciju za održavanje ovih atraktivnih utrka. Plava Laguna se snažno opredjelila ka razvoju sporta kao nositelja turističkog prometa izvan glavne turističke sezone, a Ironman utrka je svakako jedan od naših najvažnijih sportskih projekata", naglasio je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune. 

Uoči Ironman utrke, u subotu od 11 sati održat će se IronKids utrke ispred Sportske dvorane Intersport u Zelena Resortu. Prijave su moguće u petak od 10 do 18 sati i subotu prije utrka u Intersportu. Kotizacije za IronKids utrke su besplatne odnosno osiguravaju ih Hrvatski olimpijski odbor i Plava Laguna kako bi se potaknula popularizacija sporta među najmlađima.

Sam Ironman 70.3 počinje u 8 sati dionicom plivanja (1.9 km), a start je ispred Hotela Parentium Plava Laguna. Tranicijska zona nalazi se ispred Hotela Molindrio Plava Laguna. Od tuda kreće biciklistička trasa duga 90 km, a od Višnjana se vozi po zatvorenoj dionici Istarskog Ipsilona, što će omogućiti najveću sigurnost za natjecatelje te omogućiti personal best rezultate. Cilj biciklističke trase je ispred hotela Molindrio, od kuda natjecatelji kreću na posljednju, trkačku dionicu od 21 km, do centra grada te natrag, u dva kruga.

Goran Vrus, direktor utrke je poručio: "Utrka je rasprodana, dolazi nam 1800 natjecatelja iz 46 zemalja sa pet kontinenata. Većinom su to sportaši iz Italije, Austrije, Slovenije, Njemačke i Hrvatske, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i Češke i Slovačke. Veseli nas što nam iz godine u godinu dolazi sve više sportaša."

Organizatori su su pozvali građane Poreštine i ostale da izađu na ulice i bodre natjecatelje uz trasu. "Pozivam vas sve da izađete na ulice, bodrite sudionike, i budete dio ove velike sportske priče. Zajedno ćemo stvoriti atmosferu koja će se dugo pamtiti, kako među sportašima, tako i među svim posjetiteljima našeg grada", naglasio je Loris Peršurić, gradonačelnik Grada Poreča.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter