Buzećani osvojili bodove u Zadru

U Prvoj ligi rukometaša dvije pobjede istarskih momčadi i tijesan poraz Rovinježa

| Autor: Goran Rojnić
(Snimio Ivica Radetić)

(Snimio Ivica Radetić)


Lakše od očekivanja teški su ispit u Zadru uspješno okončali rukometaši Buzeta i derbi s Umažanima dočekuju sa stopostotnim učinkom. Iz prvih se minuta dalo naslutiti ono što jeu priželjkivao buzetski strateg Ranko Silić koji je očito pripremio dobar plan za dvoboj protiv donedavnog im igrača Ivana Čirjaka, koji predvodi zadarsku momčad.

Prvo vodstvo su gosti imali imali nakon osam odigranih minuta (4:2), a onda i sredinom prvog poluvremena kad su imali prednost od tri gola (7:4). Vratari su bili na razini igre svojih suigrača u polju, odnosno realizacije u kojoj je prednjačio Lorenzo Nežić, potom Arian Bašić te Ivo Flego, Rene Skukan i Sandro Samardžić.

To upućuje na činjenicu da domaćini nisu više znali na koga posebnu pozornost obratiti kada su Buzećani bili u napadu. Bodove su Buzećani više nego zasluženo osvojili, ne dozvolivši niti jednog trenutka Zadranima da im ugroze pobjedu.

Rutinski su osvojili nove bodove i umaški rukometaši. Samo prvih deset minuta momčadi su bile rezultatski ravnopravne (4:4), a onda su nizom od 6:1 »plavo-žuti« do sredine prve dionice stekli prednost od pet golova. Do kraja te etape su je zadržali, a na početku drugog poluvremena i udvostručili (21:11).

Bio je to znak domaćem stručnom stožeru da na parket pošalje mlade snage koje su ispunile njihova očekivanja, ali i brojnog gledateljstva. Da na golu nisu imali izuzetno raspoloženog Mateja Glavaša gosti bi doživjeli još uvjerljiviji poraz.

Rovinježi su, pak, i dalje bez bodova nakon domaćeg poraza od Ribola Kaštele. Čvrsti kaštelani golovima Čajića, Nenadića Vujičevića u 14 minuti imaju prednost 8:2 što nije mirisalo na dobro. Ipak, igrači trenera Aljuše Sirotića zaigrali su čvršće i sigurnije te na odmor igrači iz Kaštele idu s tri gola prednosti.

U nastavku susreta sasvim druga slika kad se rovinjski igrači oslobodili pritiska i golom Beharovića u 42. minuti poravnavaju rezultat 15:15, a samo minutu kasnije golom Đurkovića preokrenu rezultat. Brzim kontrama igrači Rovinja preko Jurkovića i Beharovića u 48. minuti vode 18:16, ali dosta brzo gosti poravnavaju.

Čvrstom igrom u obrani Kaštelani, koji imaju čak osam isključenja u finišu susreta uz četiri poravnanja i golom četiri sekunde prije kraja golom Karla Čajića odnose bodove iz Rovinja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter