"Croatia cup"

Barban postaje domaćin najboljim jahačima daljinskog jahanja u Hrvatskoj

| Autor: Glas Istre
Balkansko prvenstvo

Balkansko prvenstvo


Nastavno na svoje dugogodišnje, kontinuirane aktivnosti u razvoju konjarstva i ruralnog
turizma u Istri, KK Istra osigurao je da se ove godine jedna od osam utakmica
daljinskog jahanja „Croatia Cupa“ održi u Istri u mjestu Barban.

Ove godine očekuje se oko 40 jahaćih parova koji će nastupiti na Državnom prvenstvu i Finalu Croatia Cupa daljinskog jahanja u organizaciji Konjičkog kluba Istra i Hrvatskog konjičkog saveza.
Ujedno ova sportsko konjička manifestacija biti će i Test Event za Balkansko prvenstvo 2025. godine čime će se obilježiti 20 godina Endurancea (daljinskog jahanja) u Hrvatskoj.

Natjecanje će startati u Barbanu, a sastojat će se od pet utrka različitih kilometraža: 96 km sa startom u 8:00 sati, 89km sa startom u 8:30 , 64 km sa startom u 9:00 sati, 50km sa startom u 10 i 25 km sa startom u 10:00 sati.
Staze se kreću barbanakom šetnicom do doline rijeke Raše, te do uvale Blaz a zatim povratakom u Barban kroz sela Hrboki i Puntera.

Proglašenje pobjednika na kojoj će nagrade dodjeljivati predsjednica HKS-a Zdravka Poljaković te načelnik općine Dalibor Paus održavati će se u 18 sati.

Zanimljivo je da je prva utrka daljinskog jahanja u Hrvatskoj održana 13. 5. 2006. u Barbanu, te će natjecatelji startati s istog mjesta s kojeg je i krenulo prvo natjecanje u daljinskom jahanju. Godine 2006. pobjedu je odnio Zoran Uravić na grlu Wolf, što je potaknulo zanimanje i želju za nastavkom sudjelovanja i izobrazbe u daljinskom jahanju.

Pozivamo sve da podrže ovu manifestaciju i pridruže nam se 19. listopada u Barbanu.
Za najmlađe biti će organiziran dječji kutak gdje će se moći upoznati s ovim plemenitim životinjama.

Konjički klub Istra zahvaljuje se na podršci u organizaciji svim volonterima te sponzorima i donatorima Općini Barban, Agenciji za plaćanje u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju, Numer d.o.o., Acounting d.o.o., Camp Dvor, Ranch Barba Tone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter