zbog operacije

Andy Murray odustao od Wimbledona

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Britanski tenisač Andy Murray, dvostruki wimbledonski pobjednik i bivši svjetski 'broj 1', prisiljen je propustiti domaći Grand Slam turnir u All England Clubu zbog operativnog zahvata na leđima, objavila je u nedjelju Udruga teniskih profesionalaca (ATP).

"Nakon operacije ciste na kralježnici, Andy Murray je, nažalost, otkazao nastup u Wimbledonu", objavio je ATP na društvenoj mreži X.

Murray je u ovom tjednu nastupio na ATP turniru u londonskom Queen's Cluba gdje je u svom 1000. profesionalnom meču svladao Australca Alexeija Popyrina, a onda je u srijedu bio prisiljen predati meč drugom australskom tenisaču Jordanu Thompsonu, zbog bolova u leđima.

Dodatne pretrage su pokazale postojanje ciste, koja mu je uklonjena operativnim zahvatom. Kako je do početka turnira u Wimbledonu ostalo tek osam dana, 37-godišnji škotski tenisač je bio prisiljen odustati od turnira na kojem je osvojio dva od svoja tri Grand Slam naslova, a u teniskom hramu, na središnjem terenu All England Cluba, osvojio je i jednu od svoje dvije zlatne olimpijske medalje.

Murray je nagovijestio da će ovo najvjerojatnije biti njegova posljednja godina igračke karijere te da bi prikladan kraj bio nastup u Wimbledonu ili na Olimpijskim igrama u Parizu.

Wimbledon će biti održan od 1. do 14. srpnja dok će teniski turnir na Olimpijskim igrama započeti 27. srpnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of