26 medalja

Veliki uspjeh članova PK Pula u Rijeci

| Autor: Roberto CAR
(Foto PK Pula)

(Foto PK Pula)


Plivačice i plivači PK Pula ostvarili su veliki uspjeh osvojivši čak 26 medalja na mitingu "Kantrida Junior" održanom na 50 metarskom bazenu riječke Kantride.

U konkurenciji 317 plivača iz 13 klubova, podijeljenih u kategorije od 2010. do 2015. godišta, medalje su osvojili sljedeći članovi Pule: Leopold Tanković osvojio je pet zlatnih medalja, u disciplinama 50m slobodno, prsno, leđno, leptir i 200m mješovito. Augustin Tanković osvojio je četiri zlatne medalje, u disciplinama 50m slobodno, prsno, leđno i leptir.

Ivor Markulinčić osvojio je četiri zlatne medalje, u disciplinama 100m leptir, leđno, slobodno i 200m mješovito. Veronika Tanković osvojila je tri zlatne medalje, u disciplinama 100m prsno i slobodno te u disciplini 200m mješovito. Dominik Dangubić osvojio je tri zlatne medalje, u disciplinama 50m prsno, leđno i leptir. Filip Grgić osvojio je dvije srebrne medalje, u disciplinama 50m leđno i 200m mješovito, te brončanu medalju u disciplini 50m leptir.

Ela Martinović osvojila je srebrnu medalju u disciplini 100m leptir. Luna Kocijančić osvojila je srebrnu medalju u disciplini 100m prsno. Vanja Maksimović osvojila je brončanu medalju u disciplini 50m leđno. Endi Kaporalin osvojio je srebrnu medalju u disciplini 50m slobodno.

Pulski plivači bili su sjajni i u štafetnim utrka gdje su zauzeli prvo i treće mjesto. U štafeti 8x50m slobodno mix su Maksimović, Radišić, Mavsar, Tanković, Bodycoat, Dangubić, Božac i Tanković osvojili zlatnu medalju, dok je štafeta u sastavu: Markulinčić, Plavša, Karlić, Kocijančić, Cergna, Martinović, Božac i Tanković osvojila brončanu medalju u disciplini 8x50m mješovito mix.

Po završetku individualnih i štafetnih utrka, najbolji plivači svake kategorije, po ukupnom zbroju svih otplivanih disciplina, proglašeni su najboljima te nagrađeni prigodnim poklonima. Tako se sedmero plivača Pule ponovno penjalo na pobjedničko postolje. U konkurenciji plivačica 2011. godišta Veronika Tanković bila je ukupno prva.

U konkurenciji plivača 2011. godišta Ivor Markulinčić bio je ukupno prvi. U konkurenciji plivača 2013. godišta Leopold Tanković zauzeo je prvo, Filip Grgić drugo, a Endi Kaporalin treće mjesto. U konkurenciji plivača 2014. godišta Dominik Dangubić bio je treći, a u konkurenciji plivača 2015. godišta Augustin Tanković bio je prvi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter