plivački klub pula

Odličan nastup domaćih plivača na 12. plivačkom natjecanju "Medo" u Zagrebu

| Autor: Glas Istre
(Foto: PK Pula)

(Foto: PK Pula)


Dvanaesto izdanje plivačkog natjecanja "Medo" održalo se u subotu i nedjelju 20. i 21. siječnja 2024. na bazenu Jelkovec u organizaciji plivačkog kluba Medveščak.

Na natjecanju su nastupili plivači kategorija kadeti i mlađi kadeti, a pulski klub predstavljali su: Ivor Markulinčić, Erik Karlić, Luka Cergna, Luna Kocijančić, Veronika Tanković, Marieta Plavša, Ela Martinović i Nina Stojšić u pratnji trenerice Stefani Valković.

Pulskim kadetima ovo je natjecanje bila potvrda već isplivanih limita za nastup na Prvenstvu Hrvatske za kadete koje će se održati u Zadru, ali i provjera forme te dodatna motivacija natječući se u konkurenciji svojih vršnjaka.

Posebne čestitke idu Luni, Veroniki Eriku i Ivoru koji su se, uz odlično isplivane rezultate, vratili kući s ukupno 7 medalja. 

Pored osobnih rekorda, osvojili su:

Ivor Markulinčić, u kategoriji plivača 2011. godište, osvojio je zlatnu medalju u disciplinama 200m mješovito i 100m leđno, srebrnu medalju u disciplini 400m slobodno, te brončanu medalju u disciplini 100m slobodno, dok je Erik Karlić, u kategoriji 2010. godište, osvojio brončanu medalju u disciplini 100m prsno.

Luna Kocijančić, u kategoriji plivačica 2011. godište, osvojila je srebrnu medalju u disciplini 100m prsno, dok je Veronika Tanković, u istoj kategoriji plivačica, osvojila srebrnu medalju u disciplini 100m slobodno i brončanu medalju u disciplini 100m mješovito. 

Plivačice Plavša, Kocijančić, Martinović i Tanković, u štafetnim utrkama osvojile su srebrnu medalju u disciplini 4x100m slobodno, te brončanu medalju u disciplini 4x100m mješovito. 

"Čestitamo svim našim plivačima te im ujedno želimo još bolje rezultate na Regionalnom prvenstvu početnika, mlađih kadeta i kadeta koje će se održati u Rijeci, 27-28.01.2024.", poručuju iz PK Pula. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter