sretan za hrvatske sportaše

Iz Rovinja se ide po medalju

| Autor: Ivica RADETIĆ
(Snimio David Damnjanović/Pixsell)

(Snimio David Damnjanović/Pixsell)


Da je grad Rovinj zaštitnik Svete Eufemije sretan za hrvatske sportaše, potvrdili su i hrvatski vaterpolisati osvajanjem zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Dohi. Izbornik Ivica Tucak je nakon EP-a na kraće 7-dnevne pripreme u rovinjski hotel Eden, prije polaska u Katar, doveo svoje izabranike koji su trenige održavali u novom gradskom bazenu u krugu bolnice Dr. Martin Horvat.

U finalu SP-a "barakude" su s 15:13 pobijedile Italiju u čijim redovima trener vratara Rovinjac Goran Volarević. Pred šest godina (2018.), prije polaska na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju, izbornik Zlatko Dalić u rovinjski hotel Lone doveo je "vatrene" koji su trenirali na Valbruni. Na SP-u u finalu u Moskvi, hrvatski nogometaši u finalu su poraženi 4:2 od Francuske i morali su se zadovoljiti srebrnom medaljom.

Iz rovinjskog hotela Park je 1996. godine na Olimpijske igre u Atlantu, pod vodstvom izbornika Velimira Kljajića, otputovala rukometna reprezentacija Hrvatske i postigla povijesni i neočekivani uspjeh osvojivši zlatnu olimpijsku medalju. Hrvatski rukometaši su u finalnom susretu pobijedili Švedsku 27:26.

Ovim velikim uspjesima hrvatskih sportaša, vaterpolista, nogometaša i rukometaša, ponosi se ovaj lijepi istarski turistički grad koji donosi sreću hrvatskom sportu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter