bjelovar favorit

Labinske prvoligašice na svom parketu otvaraju novu sezonu

| Autor: Branko Biočić
(Foto ŽRK Rudar)

(Foto ŽRK Rudar)


Nakon ljetne pauze pred labinskim rukometašica je početak novog prvenstva i utakmica u subotu prvog kola protiv ŽRK Bjelovar na parketu dvorane SC Franko Mileta, s početkom u 19,30. Trener "Labudica" Diego Datos podijelio je s nama kako su tekle pripreme, kakvo je stanje u ekipi, kako se ekipa sprema i što očekuje od subotnjeg susreta.

Podrška publike

- Kao trener s pripremama sam djelomično zadovoljan. Malo je ekipa u našoj ligi profesionalnih, a mi to sigurno nismo. Slijedom toga odradili smo pripreme u skladu s našim mogućnostima, poslovnim obavezama igračica i još nizom drugih stvari koje su remetile tijek priprema. U subotnju utakmicu ulazimo bez bijele zastave. Ekipa Bjelovara je i lani bila jedna od najkvalitetnijih u ligi.

S ovogodišnjim pojačanjima spada u sam vrh lige. U svakom slučaju favoriti su u subotnjoj utakmici na našem terenu. Kao šta sam već napomenuo, nama ovako rani početak prvenstva nikako ne odgovara te nismo još na razini koju bi želio. Nedostatke i dizanje forme rješavat ćemo u hodu. Mi se idemo nadigravati. Pokušati pravim pristupom odigrati dobru utakmicu i nadomjestiti razliku u kvaliteti.

Nažalost, nismo kompletni, ali siguran sam da će djevojke koje budu na parketu "izvući" maksimum da se naši izostanci šta manje primijete. Moramo biti taktički jako odgovorni i "ginuti" za svaku loptu. Onda se možemo nadati povoljnom rezultatu i podršci naše publike koja nam uvijek daje dodatni vjetar u leđa - rekao je Diego Datos.

Rudar u prvenstvo ulazi s dosta izmijenjeni sastavom u odnosu na prošlu sezonu, nekih prvotimki više nema, ali tu su nove igračice Sara Krizmanić, Renee Posavec i Jana Markulinčić te povratnice Katja Mikolić i Katarina Raspudić, koje su veći dio prošlog prvenstva propustile zbog ozljeda. Na vratima Rudara i ove sezone stajati će Sinjanka Ana Ugrin

Raspudić i Mikolić

- Bjelovar je ekipa koja godinama drži visoku poziciju na tablici i ekipa koja ima i kvantitetu i kvalitetu u igračkom kadru. Prošlu sezonu smo pokazale da možemo iznenaditi kada se najmanje očekivalo od nas i da nismo bez razloga u najvišem rangu.

Promjena u ekipi je puno, svih nas veseli povratak Katarine Raspudić i Katje Mikolić koje su bile u startnoj postavi u prethodnoj sezoni i odigrale su više sezona zajedno u vanjskoj liniji. Očekujem izazovnu i tešku utakmicu, ali s hladnim glavama, željom i bez alibija, možemo postići naš cilj a to je ostaviti bodove u Labinu - rekla je Ugrin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter