HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ

Svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu popunilo turističke kapacitete u Varaždinu, Koprivnici, Rijeci i Opatiji

| Autor: Glas Istre
(Foto IHF HRS kolektiff)

(Foto IHF HRS kolektiff)


Uniline je, kao dugogodišnji partner i sponzor, s Hrvatskim rukometnim savezom odradio ključnu ulogu u organizaciji IHF Svjetskog prvenstva koji je u Hrvatsku doveo preko 800 mladih sportaša i preko 150 službenih osoba te stotine navijača i ljubitelja rukometa iz 32 zemlje diljem svijeta. Hrvatska ima veliki potencijal u razvoju sportskog turizma kojeg već niz godina razvija Uniline grupa

Hrvatska ima veliki nedovoljno iskorišteni potencijal u razvoju sportskog turizma, a dobar put kako ga možemo na najbolji način iskoristiti pokazuje organizacija Svjetskog juniorskog prvenstva u rukometu koje se odvijalo 12 dana u Hrvatskoj kroz čak 116 utakmica u četiri hrvatska grada. Prvenstvo je završilo velikim finalom u Varaždinu na kojem je Hrvatska u nedjelju osvojila brončanu medalju.

Hrvatski rukometni savez je s Unilineom, vodećom destinacijskom menadžment kompanijom u Hrvatskoj i regiji jugoistočne Europe, uspješno organizirao Svjetsko juniorsko prvenstvo koje je u Hrvatsku dovelo preko 800 mladih sportaša i preko 150 službenih osoba, te stotine navijača i ljubitelja rukometa iz 32 zemlje diljem svijeta. U organizaciji turnira sudjelovalo je više od 100 turističkih i sportskih profesionalaca. Organizacija je uspješno popunila smještajne i ugostiteljske kapacitete gradova domaćina - Varaždina, Koprivnice, Rijeke i Opatije. Gosti iz europskih zemalja, posebice Islanđani, Danci, Norvežani, Šveđani i Francuzi iskoristili su dolazak na turnir kako bi obišli Hrvatsku te su svoj boravak produžili na dane nakon završetka turnira.

Goran Šprem (Foto Uniline)Goran Šprem (Foto Uniline)

Uniline, kao partnerska agencija Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i najvažnijih sportskih saveza u Hrvatskoj, već dugi niz godina organizira treninge i natjecanja na različitim razinama sportske važnosti. U suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Hrvatskom turističkom zajednicom Uniline je pokrenuo i poseban projekt za aktiviranje potencijala sportskog turizma, pod nazivom Sportska destinacija Hrvatska.

- Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija napravila je veliki uspjeh i osvojila brončanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u rukometu. Na tome im od srca čestitam i ponosan sam na naše mlade igrače. Sportski turizam donosi niz koristi lokalnim sredinama, a Hrvatska ima veliki potencijal za razvijanje tog segmenta turizma. Kao bivši sportaš vidim veliku priliku da razvojem sportskog turizma obnovimo i sportsku infrastrukturu diljem zemlje, što donosi brojne prednosti mladim sportašima, ali i svim rekreativcima i općenito kvaliteti društvenog života, posebno u manjim sredinama. Kvalitetnom organizacijom ovakvih svjetskih natjecanja pozicioniramo se još bolje kao zemlja domaćin i kao zemlja zdravlja i sporta koju vrijedi posjetiti, izjavio je Goran Šprem, voditelj odjela sporta Unilinea.

Do sada je Uniline organizirao niz različitih sportskih natjecanja i organiziranih priprema za razna sportska natjecanja te je već više od deset godina predvodnik sportskog turizma u Hrvatskoj. Sportski turizam je važan element produžetka turističkog prometa van glavne ljetne turističke sezone i jačanja kvalitete turističke ponude diljem Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter